Paradijs voor jong grut: speelbos De Averegten

Op straat spelen zit er voor de meeste kinderen niet in. Tuinen zijn vaak ook niet al te groot, zeker voor wie in de stad opgroeit. Gelukkig is er dan het speelbos! Dat van De Averegten in Heist op den Berg is een grote aanrader.

Speelbos De Averegten

Op de grens tussen Hallaar en Itegem liggen de 100 ha van het Provinciaal Groendomein De Averegten als een groene deken over het landschap gespreid. Kleine mensen zien ze hier graag komen, dat merk je al bij de eerste snuif boslucht. Niet alleen is er een verzorgde houten speeltuin met twee leeftijdsgebonden zones en een kinderboerderij, er is ook een echt speelbos van zo’n 5 ha.

Een onderdeel daarvan is natuurspeelplaats Hobbeldonk, waar geen spoor te bekennen is van voorgevormde speeltuigen. Wat je er dan wel kan doen? Zovéél. Takken verzamelen, met je handen in de grond woelen, vreemde voorwerpen oprapen en in je zak steken, een beek oversteken op een paar wankele boomstammen, dikke klodders modder op je broek krijgen. In de jaren zeventig was dit allemaal heel gewoon.

 

Nog meer tips voor een leuk speelbos? Dan ga je in dit speelbos heerlijk kampen bouwen en mag je deze niet missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.