Wandelen met kinderen: het vernieuwde Zwin

Op zoek naar een streepje natuur om te wandelen met kinderen? Natuurbeleving staat centraal in het vernieuwde Zwin, en hoe! Het was altijd al een fijne plek, maar sinds het Zwin geheel opgefrist de deuren heropende, is het met stip onze plek geworden om uit te waaien aan de kust.

Wandelen met kinderen aan de kust

Buiten is natuurlijk de actie te vinden. In het opgefriste concept krijg je tal van mogelijkheden en routes aangereikt waarmee je het gebied kan ontdekken. Eentje daarvan – een grote aanrader – is het huttenparcours. Dat leidt je langs een voederhut, waar je van dichtbij smikkelende vogels kan observeren. Onderweg passeer je ook een knusse luisterhut, waar je ontdekt hoe bijvoorbeeld een visdief klinkt (verrassend). Je beklimt ook de ooievaarstoren, waar je met je neus op de jonkies van deze bijzondere vogel zit.

Kijkcentrum

De open Zwinvlakte kan je dan weer uitkammen via een aantal bewegwijzerde wandelingen. En mocht er te veel wind staan, zoals toen wij er waren, dan kan je je ogen uitkijken in het kijkcentrum. Daar kan je veilig en beschut je blik richten op het universum van de Zwinvlakte, met al het krioelende leven dat zich daar afspeelt. Een foldertje maakt je duidelijk voor wie je op de uitkijk moet staan: de lepelaar, de bergeend of toch maar die kluut eens in het oog houden?

Bezoekerscentrum Zwin

In de tentoonstelling ontdek je alles wat je altijd al wilde weten over trekvogels. Je kan zelfs doen of je er eentje bent met de vluchtsimulator. Dat is moeilijker dan je denkt: alleen door het vluchtschema te bekijken kom je nog niet heelhuids in Dakar aan. Alles in het bezoekerscentrum is met zorg uitgekiend en fris vormgegeven, precies zoals je van natuurbeleving in de 21ste eeuw verwacht.

Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist. Info: www.zwin.be

Nog meer wandelen met kinderen? Lees dan zeker ook:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.