3 x buiten spelen in de Ardennen

De jeugd van tegenwoordig zit al genoeg stil. Eerst op de schoolbanken en nu, tijdens de vakantie, voor hun scherm. Tijd om ze hun speelbroek aan te trekken en op ontdekking te gaan in Wallonië. Houtopia, Forestia en Chlorophylle: 3 x heerlijk buiten spelen in de Ardennen.

Houtopia

Downtown Houffalize vind je dit houten Utopia waar spelen prioriteit nummer 1 is. De binnenkant van Houtopia is gevuld met een parcours omtrent de zintuigen, waarbij alles mag bepoteld en uitgeprobeerd worden (een kolfje naar de hand van deze twee meisjes, die de wereld het liefst al rondsnuffelend ontdekken).

Maar nog leuker is het avontuurlijke buitenparcours. Er is een mooi vormgegeven speeltuin voor jongere kinderen, met alle gebruikelijke attracties. Grote, stoere kinderen zoals die van ons, leven zich uit in het andere gedeelte. Op de 30 meter lange glijbaan bijvoorbeeld, met spectaculair zicht op de Ourthe.

Forestia

Deze combinatie van een wildpark – waar zo’n 300 dieren leven – en een avonturenpark met maar liefst 9 verschillende klimparcours in de bomen, is gegarandeerd een groot succes bij je kroost. In de bomen hangen, wolven, beren en lynxen zien: what’s not to like? Zelfs kleintjes van 2 jaar kunnen al mee doen met het klimparcours. Allen naar Forestia!

Forestia
Forestia

Parc Chlorophylle

In het 9 ha grote recreatiebos Chlorophylle in Dochamps, opgetrokken uit overblijfselen van een oud safaripark, gaat het er ‘ludiek én pedagogisch’ aan toe. Een geweldige plek voor kinderen, om te spelen, rond te rennen en iets op te steken over de natuur.

Parc Chlorophylle ardennes Luxemburg
Parc Chlorophylle ardennes Luxemburg

Nog meer tips om buiten te spelen: ontdek dan deze speelbossen of lees wat je allemaal in de zomer kan beleven met kinderen in Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *