Verpakkingsvrij winkelen in Antwerpen: Robuust

Met de campagne Mei Plasticvrij worden we aangepord om minder plastic in onze restafvalzak te keilen. Puik idee, vonden wij, en dus gingen we op zoek naar shops waar ze dat ook vinden. In onze eigen stad trekt  Robuust volop aan de verpakkingsvrije kar.

verpakkingsvrije winkel Robuust Antwerpen

We proberen het zelf al langer, met wisselend succes. Want ja, dat ellendige plastic is echt overal! Op zoveel plaatsen waar het niet hoort, niet gezond is, en vooral: volstrekt overbodig is. Dingen als afhaaleten, maar evengoed bio groente en fruit in de traditionele supermarkten komen gegarandeerd met een overdosis plastic. Dat is nefast, dat weten we allemaal al lang (check A Plastic Ocean indien nog niet overtuigd van de dringendheid van het probleem). Maar hoe pak je dat aan?

verpakkingsvrije winkel Robuust Antwerpen

Bio groente en fruit

Ze waren de allereerste shop in België die het helemaal zonder verpakking deed. Bij Robuust vind je bio groente en fruit, maar evengoed tandpasta in de vorm van tabletjes, olijfolie en heel veel soorten noten, rijst, meel en peulvruchten. Het concept? Je brengt je eigen herbruikbare verpakking mee (of koopt er eentje ter plaatse), weegt die, plakt het bijhorende etiket en vult je bokaal/fles met wat je nodig hebt. Aan de kassa wordt het product gewogen en het gewicht van je verpakking afgetrokken. Doe je hier je boodschappen, dan sta je ervan versteld hoe simpel het eigenlijk allemaal is.

verpakkingsvrije winkel Robuust Antwerpen

Was je haar met taart

Ook nog vermeldenswaard: de shampoo van Lamazuna, in een leuke taartjesvorm waar kinderen als een blok voor vallen – we spreken uit ervaring. Niet bij Robuust te koop maar eveneens een uitstekende shampoo in zeepvorm zonder verpakking: Werfzeep, van een ambachtelijke en biologische zeepziederij uit Utrecht. Na het wassen spoel je je haar nog even met verdunde appelazijn voor extra glans. Wij hebben al enige tijd geen verpakkingen meer staan in de douche en zijn daar dik tevreden mee.

Nog meer verpakkingsvrije shops in België? Kijk dan eens hier.

verpakkingsvrije winkel Robuust Antwerpen

Nog meer verpakkingsvrij winkelen?

BewarenBewaren

2 thoughts on “Verpakkingsvrij winkelen in Antwerpen: Robuust

  1. Ziet er heel mooi uit daar! En heel wat interessante producten ook. Ik heb de lijst eens bekeken, en ik ga er binnenkort ook eentje bezoeken. ?

  2. Beste Dorien, bedankt voor je fijne reactie. Zo fijn om te lezen dat we je konden inspireren met deze post over de verpakkingsvrije winkel. Veel shop plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.