4 x kerstshoppen in Antwerpen

En daar gaan we weer. Kerstshoppen tot we ervan ploppen! Het jachtige gedoe in tjokvolle ketens kan een ware beproeving zijn. Maar wat als je je shoppingroute dit eindejaar zou afstemmen op mooie verhalen, duurzame dames en inspirerende, lokale projecten? Na Gent en Brussel maakten wij ook al eens een ommetje in Antwerpen en scoorden er de beste plekken om te kerstshoppen.  

Frankly – kerstshoppen in Antwerpen

Ontwerpster Annelies Braeckman van Frankly heeft een goede neus voor unieke projecten met een meerwaarde, zoals het Nederlandse Return to Sender. De handgemaakte schriftjes, porseleinen hangers en handdoeken zijn maar een greep uit het aantrekkelijke, fris vormgegeven aanbod. En dan hebben we het nog niet over de kleurrijke armbanden… Met een cadeau van Return to Sender geef je de maakster – inderdaad, de producten zijn door vrouwen gemaakt – werkgelegenheid en een eerlijk loon.

Slow & sustainable fashion is hier geen loze kreet, getuige ook de oerdegelijke en in Frankrijk geproduceerde Saint-James truien en de sokken en T-shirts in biokatoen van het Zweedse Dedicated.

Play – kerstshoppen in Antwerpen

Wie kleintjes heeft en die fair en duurzaam in de (biologische) watten wil leggen, vindt zeker zijn gading bij Play. Van houten speelgoed tot prentenboeken, ecologische kleding (van 0 tot 12 jaar voor zowel jongens als meisjes) en beddengoed… het ligt hier allemaal in de goedgevulde schappen.

 

Rewind – kerstshoppen in Antwerpen

Bij Rewind raak je niet makkelijk buiten zonder een hartverwarmend cadeau mee te nemen. Zoveel mooie dingen en zoveel goede verhalen erachter! Het duo achter Play shop runt ook dit bolwerk van verantwoorde schoonheid en doet dat goed. De makers van Mooi door mij hebben een verstandelijke beperking en maken prachtige taartbordjes.

 

Met een Bubble Buddy doe je je huis (en jezelf) dan weer een plezier: poetsen was nog nooit zo’n opwindende en esthetisch verantwoorde bezigheid. En wie bezwijkt er niet voor The Library of Fragrance? Parfum, inderdaad, maar in plaats van generieke geuren vind je hier regen, zee, Kerstmis in New York of gras in een flesje.

Belgunique – kerstshoppen in Antwerpen

Belgunique grossiert in alles wat puur Belgisch is en doet dat naar eigen zeggen uit liefde voor al dat lokaal talent. Wij smolten alvast voor de creaties van 10voortwaalf. De makers vertrekken van een oud of overbodig materiaal en maken daar iets moois van, zoals een snijplank. Mooi meegenomen: de afvalberg wordt er een beetje kleiner van en het levert bijzondere spullen op, die je maar wat graag in je interieur laat rondslingeren.

De gietijzeren kookpotten van Ferleon worden gemaakt in Weelde en moeten in niets onderdoen voor Le Creuset en consorten. Het merk heeft ook hele mooie grillpannen en zelfs een gasbarbecue.

Nog meer adresjes om te gaan kerstshoppen? Bekijk dan: kerstshoppen in Gent en Kerstshoppen in Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.