5 x kerstshoppen in Brussel

En daar gaan we weer. Kerstshoppen tot we ervan ploppen! Het jachtige gedoe in tjokvolle ketens kan een ware beproeving zijn. Maar wat als je je shoppingroute dit eindejaar zou afstemmen op mooie verhalen, duurzame dames en inspirerende, lokale projecten? Wij maakten al eens een ommetje en scoorden de beste plekken om te kerstshoppen in Brussel.

 

Valérie Berckmans en Supergreen Me

Uit de groene vingers van Valérie komen al jarenlang frisse, eigentijdse ontwerpen die een herkenbare esthetiek hebben en toch heel draagbaar zijn. Haar merk Valérie Berckmans staat bovendien voor een duurzaam verhaal met het hart op de juiste plaats. Haar nieuwste project? Zero waste ondergoed. Uit de kleinste restjes stof van haar kledingcollectie maakt Valérie een reeks prachtige vrouwenslips (die voor heren zitten in de testfase) waar je zo mee over straat zou willen lopen (oké, misschien niet in hartje winter).

Het aanpalende pand van Supergreen Me is voorbehouden voor een reeks vintage schoenen om duimen en vingers bij af te likken, biologische verzorgingsproducten, wollen sokken, kinderkleding (zowel nieuw als tweedehands), rugzakjes en andere leuke spullen van Coq en pâte en nog veel meer. Een superfijne stop als je gaat kerstshoppen in Brussel.

 

Le Typographe

De pop-up van Le Typographe aan de Vlaamsesteenweg 91 is van onder tot boven volgestouwd met papierwaren waar je spontaan weke knieën van krijgt. Alles is handgemaakt in Brussel op de oude, ambachtelijke manier en dat is eraan te zien en te voelen. Perfecte cadeau voor wie houdt van all things paper.

Na de pop-up kan je ook nog terecht in de reguliere shop van Le Typographe in de Amerikastraat 67 in Elsene.

 

Tich

zomer in Brussel met kinderen Tich

De vegan ontbijt- en lunchbar Tich – niet ver van het Koningsplein – is aangenaam ruim: overal zijn er knusse hoekjes om met de hele familie in neer te strijken. Bovendien is er plaats genoeg voor kinderen om eens rond te wandelen en de vele leuke spulletjes uit te checken.

zomer in Brussel met kinderen Tich

Tich is namelijk ook een concept-store waar je fijne duurzame producten op de kop tikt, van biologisch afbreekbare zeep en onverwoestbaar email servies tot kook- en kinderboeken, knuffels en sweatshirts in alle maten van kind tot volwassene.

 

Vetro

Het charmante Vetro grossiert in… alles wat de eigenares mooi vindt. Denk: frisse, vaak kleurrijke interieur- en gebruiksobjecten die je nog niet op iedere straathoek hebt gezien. Veel glas en keramiek van kleinschalige producties, maar ook textiel, pins en tasjes.

Er zit ook een mini-galerietje aan waar geregeld een kunstenaar zijn werk tentoonstelt. Momenteel is dat Marcus Bering.

 

Géraldine Bertrand

Géraldine Bertrand kennen we van haar prachtige gebreide sjaals en mutsen, maar ze maakt ook bijzondere verlichting. Zoals deze wonderschone lamp met gebreid jasje, die een warme gloed geeft aan elk interieur. Nog tot het einde van het jaar vind je Géraldine in haar shop in de Dansaertstraat nr 50, nadien tik je haar creaties op de kop via een webshop.

Cîme

Het op en top Brusselse merk van biologische verzorgingsproducten is het resultaat van de chemie tussen voormalige advocaten Anke en Isabel. Cîme werkt samen met Nepalese boeren, wat zorgt voor een boost voor de duurzame lokale economie. De bergplanten die in de producten worden verwerkt, worden gekweekt op een hoogte van meer dan 3000 meter. Het gaat om wilde rozen, duindoornbessen, edelweiss bloemen en tal van andere uitzonderlijke planten die robuust genoeg zijn om te overleven in barre omstandigheden. Je vindt Cîme producten onder meer bij Färm en Herboristerij Desmecht aan het Sint-Katelijneplein 10.

Ontdek hier onze beste adresjes om te kerstshoppen in Gent en kerstshoppen in Antwerpen.

Of plan een weekendje Brussel met kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.