5 x kerstshoppen in Gent

En daar gaan we weer. Kerstshoppen tot we ervan ploppen! Het jachtige gedoe in tjokvolle ketens kan een ware beproeving zijn. Maar wat als je je shoppingroute dit eindejaar zou afstemmen op mooie verhalen, duurzame dames en inspirerende, lokale projecten? Wij maakten al eens een ommetje en scoorden de beste plekken om te kerstshoppen in Gent.  

Shop till you pop – kerstshoppen in Gent

In het elegante pand van Guillaume aan de Oude Houtlei hebben Mieke van Studiomie, Paulien van Blomm, Eva Maria en Marlies Davans de koppen bij elkaar gestoken en hun creatieve krachten gebundeld. Het is hier dat het hoofdkwartier van Shop till you pop te vinden is, met unieke ontwerpen van de vier.
De kleurrijke vrouwenkleding van Eva Maria is handgemaakt. Snuisteren door de rekken, voelen aan de stoffen, je blik laten glijden over al die ingenieuze vormen: daar word je blij van. De ontwerpster zweert bij vakmanschap en duurzaamheid en werkt met overschotten, limited editions textiel en ook met toevallige vondsten. Van geen enkel stuk zijn er twee.
Waar je ook blij van wordt, zijn de biologisch geteelde boeketten van Blomm. In hun winteraanbod: geurige tisanes van gedroogde planten, prachtige gedroogde boeketten, een verjaardagskalender van illustrator Sassafras De Bruyn… Een project dat hoopvol stemt, door de schoonheid van de missie erachter: Paulien werkt samen met acht lokale, biologische kwekers en laat haar boeketten met de fiets aan huis bezorgen. Voorlopig alleen in Gent en omgeving, die Gentenaren zijn maar pietzakken! Voor de rest van ons is er de webshop.
De handgemaakte lederwaren van Marlies Davans blinken uit door hun elegantie en soberheid: handtassen, laptophoezen, riemen, armbanden, portefeuilles, boekentassen…. Marlies maakt ze zelf in haar Gentse atelier, elk stuk is uniek en gemaakt van plantaardig gelooid leer.
Studiomie tekent dan weer voor frisse ontwerpen als Light My Table, dat van elke bijeenkomst een feestje maakt. In deze pop-up tik je ook andere knappe creaties van Mieke op de kop, zoals bijzettafeltjes en tekeningen.

Voor data en openingsuren, check de Facebookpagina van Shop till you Pop.

 

Mieke – kerstshoppen in Gent

Fair fashion, dat is waar Mieke in grossiert. Denk niet: gebatikte T-shirts en wereldwinkeloïde tasjes. Denk wel: funky, eerlijk gemaakte en kwaliteitsvolle kleren waar iedereen in gezien wil worden. Vermeldenswaard zijn de sjaals van Wolvis, een duurzaam breigoedlabel dat z’n wonderlijke wolletjes 100% in België produceert. Ook de vegan lederen accessoires van Matt & Nat springen in het oog, net als de frisse ontwerpen van Frisur.

Louise & Madeleine – kerstshoppen in Gent

Bij Louise & Madeleine aan de Kraanlei moet je zijn voor betoverende kleine cadeautjes en tot dromen aanzettende spullen zoals linnengoed, porseleinen servies, juwelen en nostalgische babykleren. Er hangt een Jane-Austen-in-België sfeertje, waardoor je gegarandeerd in een andere stemming buiten stapt (en met aankopen waar je geen spijt van krijgt).

Catalogus – kerstshoppen in Gent

Dit kleine maar straf gecureerde winkeltje is een ware ontdekking. Zoveel mooie objecten, die je bovendien nog niet op elke straathoek bent tegengekomen. In een geglobaliseerde wereld waar het aanbod alsmaar uniformer wordt, is dat een hele prestatie. Wij waren helemaal weg van de natuurlijk gekleurde plantenpotten van het Gentse Dodecahedron. De 3D-geprinte potten worden behandeld met natuurlijke kleurstoffen als zand, houtskool, roze graniet, koffie… Elke pot is uniek.
Ook voor ILLI van Sophie Speck, de eigenares van Catalogus, mogen ze ons altijd wakker maken (om vervolgens een dutje te doen, gewikkeld in zo’n heerlijke plaid).

Ceramics by Catherine Clarysse – kerstshoppen in Gent

Heb je een boon voor unieke keramiek? Ga dan eens langs in de winkel annex atelier van Catherine Clarysse, die zorgvuldig vormgegeven gebruiksvoorwerpen maakt waar je elke dag blij van wordt. Van een mooie tafel kan je niet eten, maar uit mooi servies zeer zeker wel.

Ontdek hier onze leukste adresjes om te gaan kerstshoppen in Brussel en kerstshoppen in Antwerpen.

Of onze cityguide Gent met kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.