Berlijn met kinderen: Michelberger Hotel

Dat Berlijn een coole stad is hoeven we je al lang niet meer te vertellen. De Duitse hoofdstad bruist en zindert als nooit tevoren. Wij gingen er een week op onderzoek en brachten een hele lijst hotspots mee. Die zwieren we hier binnenkort online (ja natürlich!), maar nu al onze ultieme logeertip: het Michelberger Hotel. Hoera voor Berlijn met kinderen!

Vergeet alle vooroordelen over kleffe familiehotels, want dit hotel bewijst dat het ook anders kan. Wat ooit startte als een droom – een groot huis dat zou dienen als uitvalsbasis voor vrienden, een plaats om samen te werken en ideeën te delen – werd nog iets beters: een hotel. Beter inderdaad, omdat wij er zo ook nog iets aan hebben! De ligging is top: in de levendige wijk Friedrichshain aan de Warschauer Strasse, vlakbij het gelijknamige S- en U-Bahnhof.

Michelberger Hotel Berlijn

 

Berlijn met kinderen

Het hotel zit in een oude fabriek. De kamers zijn met bakken smaak en humor ingericht, geen twee kamers zijn dezelfde. Wij sliepen met drie in de Loft kamer. Mirtha vond het supergezellig en een beetje spannend om op de mezzanine te slapen.

Michelberger Hotel Berlijn
Michelberger Hotel Berlijn
Michelberger Hotel Berlijn

Lokaal eten

Het restaurant serveert verse en gezonde gerechten (ontbijt, lunch en avondeten) voor alle gasten, maar ook voor mensen die niet in het hotel logeren. Al wat je in het hotel voorgeschoteld krijgt, is trouwens biologisch. Je krijgt ook altijd de optie om te kiezen voor de vegetarische of veganistische versie. De keuken werkt met seizoensgebonden producten van boeren net buiten Berlijn.

Michelberger Hotel Berlijn

 

Belgisch bier

Als je het hotel binnenstapt, kom je meteen in een gezellige woonkamer annex loungeruimte met boekenkasten en zetels. Verderop vind je de bar waar je de hele dag door terecht kan voor straffe koffie, huisgemaakte ijsthee of een Michelberger biertje (Belgisch trouwens!). Of probeer eens een Fountain of youth, hun eigen kokoswater dat ze in supercoole blikjes serveren. De perfecte plek om ‘s avonds voor het slapen gaan nog even bij te praten over alle avonturen van de dag.

Michelberger Hotel Berlijn
Michelberger Hotel Berlijn

 

Binnentuin

Het Michelberger heeft zijn eigen binnenhof waar je, zodra het weer het toelaat, altijd terecht kunt voor een drankje en iets lekkers. Een heerlijk plekje waar je totaal geen last hebt van het drukke verkeer op de Warschauer Straße en waar de kinderen even de benen kunnen strekken.

Michelberger Hotel Berlijn
Michelberger Hotel Berlijn

Het events team van het hotel zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Er valt altijd wel wat te beleven,  van een tentoonstelling tot een DJ-set (nooit laat en je hoort het niet tot in je kamer). Je voelt je hier heel snel thuis, want het Michelberger is geen hotel voor hippe hipsters maar voor mensen die open en jong van geest zijn. Wat ons betreft: een unieke plek in een unieke stad. Ganz toll!

Michelberger Hotel, Warschauer Straße 39/40, 10243 Berlin, Germany

Ontdek nog meer inspiratie voor Berlijn met kinderen in onze bovenstebeste cityguide Berlijn!

En ook onze andere cityguides!

Parijs, Londen, Brussel en Boedapest

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.