Brussel op z’n best: het Belgisch Stripcentrum

Onsterfelijke helden als Kuifje, Suske en Wiske, de Smurfen en Lucky Luke komen tot leven in het Belgisch Stripcentrum in Brussel. Je krijgt er heel wat originele tekeningen te zien.

Die maken deel uit van historische albums, waarvan er velen in het collectieve geheugen gegrift staan. Wie heeft er niet ooit een middag doorgebracht met zijn neus in een strip? En het mooie is: ze doorstaan de tand des tijds, want ook kinderen van nu lezen nog altijd graag die oude, beduimelde exemplaren van hun ouders.

Victor Horta

Behalve de strips zelf, is er ook uitgebreide informatie over de makers te vinden. Die informatie is wel tweetalig – we zijn tenslotte in België – maar niet meteen op maat van kleine kinderen. Dat maakt dit museum vooral geschikt voor grotere kinderen die vlot lezen, of in elk geval kinderen die een boon hebben voor strips.

Maar ook als je geen zier om strips geeft, is een bezoekje een aanrader. Het Stripcentrum is namelijk gevestigd in de oude Waucquez warenhuizen, een adembenemend staaltje Art Nouveau van de hand van Victor Horta uit 1906.

Belgisch Stripcentrum, Zandstraat 20, 1000 Brussel, 02/219.19.80, www.stripmuseum.be

MOOF

Bij het recenter geopende MOOF gaat het niet zozeer om de makers als wel om de striphelden zelf. Deze insteek maakt MOOF een pak toegankelijker voor de allerjongste medemens. Eigenlijk staat hier geen minimum leeftijd op (en ook geen maximum, dus neem gerust de bomma mee). Het schitterende Smurfendorp op schaal kan steevast rekenen op veel waws en wows, net als de levensgrote Kuifjes, Lucky Luke op zijn trouwe Jolly Jumper en een eeuwig verbaasd kijkende Asterix. Perfect om een regenachtige middag op te fleuren.

MOOF, Grasmarkt 116, 1000 Brussel, 02/265.33.25, www.moof-museum.be

Kindvriendelijke restaurants: 5x eten in Brussel

Op weekend met de kinderen in Brussel?Lees onze cityguide van Brussel

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *