De Speypdonckhoeve

Logeren op de boerderij? Wij krijgen er maar niet genoeg van. Wie zin heeft in een nachtje in het groen zonder luxe maar mét dat typische je ne sais quoi van het platteland, die zit goed in de Speypdonckhoeve.

Nicole Stas – natuurliefhebster, kleinschalige boerin én moeder – is het soort innemende gastvrouw die je overal wel zou willen aantreffen. Te midden van haar erf, haar tuin met wilde bloemen en haar kleine en grote dieren, zorgt ze dat de dingen hier dagelijks op rolletjes lopen. Wij logeren met grut en al in een simpel maar fijn onderkomen aan de zijkant van de boerderij. Ezel Kasim staat een eindje verderop te kijken. Hij eet met zichtbaar plezier de klokhuizen van de biologische appeltjes op.

Lezen en luieren

In totaal is hier plaats voor zeven personen, met een kamer voor drie en een kamer voor vier. Op het grasveldje achter de boerderij kunnen ook een tweetal tenten staan, voor wie liever kampeert. Je kan zelf koken in het simpele, ouderwetse keukentje dat doet denken aan lieve oma’s en zelfgemaakte soep. Elke zondag is er in het vlakbij gelegen Heist op den Berg trouwens een biomarktje – net als een beroemde rommelmarkt – waar je ingrediënten van uitstekende kwaliteit vindt. Daar vind je ook het huisgemaakte appelsap van Nicole. Een eigen terras biedt privacy en lees- en luiermogelijkheden à volonté, als het weer het toelaat. Is dat niet het geval, dan bieden boekjes en spelletjes in de kamer uitkomst.

‘Het bio ontbijt wordt bij mooi weer opgediend onder de oude linde’

Verwacht hier geen fancy toestanden dus, maar rechttoe rechtaan logeren op de boerderij. Rust en ruimte zijn ook dingen die je hier overvloedig vindt. Een andere reden voor ons om zeker terug te komen, is het on-ge-lo-fe-lijk lekkere bio ontbijt. Dat wordt bij mooi weer opgediend onder de oude lindeboom, aan de andere kant van de boerderij. Het uitzicht op de omliggende weides is er adembenemend. Wat je voor je kiezen krijgt, is dat ook. Zelfgebakken volkoren en rozijnenbrood, allerlei soorten kaas en vlees, een vers geraapt eitje, huisgemaakte confituur, perenstroop, huisgeslingerde honing, verse kruidenthee, appelsap van het huis… Geluk in de vorm van een ontbijt. Ja, zo simpel kan het leven zijn. Soms toch.

Speypdonckhoeve, Linieweg 2, 2235 Hulshout (Houtvenne), 016/69.67.87, www.speypdonckhoeve.be

De natuur in met de kinderen. Lees zeker onze posts: speelbos De Liereman of Arboretum van Kalmthout,

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.