Folkcentrum in Dranouter

In het Folkcentrum in Dranouter mag de jeugd van tegenwoordig aan de slag in het interactieve museum, waar muziek van de middeleeuwen tot nu in de schijnwerpers wordt gezet. De folkies zijn hier niet van het strenge soort, want ondanks zijn naam focust het Folkcentrum ook op rock, wereldmuziek en volksmuziek.

Charmante instrumenten

De kinderen vallen met de deur in huis. Ze ontdekken charmante instrumenten als de doedelzak, de mondharp en de draailier. Op een muzikaal tapijt – een reuze touch screen als het ware – huppelen ze een deuntje dat met veel goede wil als een eigenzinnige versie van Kortjakje kan worden herkend. En terwijl wij door de ramen naar de golvende heuvels en de wiegende maisvelden kijken, storten zij zich vol overgave in een karaokeversie van ‘k Zag twee beren.

Afsluiten met een dansje

Voor we het beseffen hebben ze er hun eerste opnamesessie opzitten, want hun muzikale prestaties worden vastgelegd mits een druk op de record-knop. Ze beëindigen hun bezoek met een verdienstelijke poging tot imitatie van de Mazurka, een nauwelijks elegant te noemen dans die op een scherm wordt voorgedaan. Hun afwerking is nog niet je dat, maar de goede wil en de lenige benen zijn er.

Folkcentrum, Dikkebusstraat 234, 8950 Dranouter, 057/44.69.33, www.muziekcentrumdranouter.be

Bijzondere overnachting in West-Vlaanderen: B&B Fika

Nog niet uitgespeeld? Bakkerijmuseum

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *