Geheimtip in Antwerpen: Bar’ac

Die middag in de tuin van de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. Onder vijftig tinten grijze lucht fietsten we door de stad. We hadden gepraat, overlegd, plannen gemaakt, plannen afgevoerd en weer nieuwe gemaakt. Toen ontdekten we Bar’ac.

Net toen we luidop dachten dat een warme chocomelk of een gloeiend hete gemberthee niet gek zouden zijn, merkten we de poort van de 350-jarige Academie op. Ze had iets uitnodigends, meer dan anders. En dus legden we onze fietsen aan de ketting en gingen eens kijken.

Planken en gras

Heel veel goudkleurige blaadjes op de grond, dat was wat we het eerst zagen. En dan: een fantastisch houten bouwwerk met een groen dak erop. En veel lichtjes. Binnen bleek Bar’ac tjokvol sfeer te zitten. De pop-up bar werd gebouwd door academiestudent Jef Meyer, die gebruik maakte van recyclagemateriaal, oude glas-in-loodramen, planken en gras. Hij was zelfs zo sympathiek om een zitkuil met kussens te voorzien.

Bar’ac verwelkomt verkleumde geesten nog tot 25 januari 2013. Met warme chocomelk, koffie, gemberthee, Seefbier en een stapel kranten. Binnen zijn er volop tafeltjes en stoelen voor kinderen. En bij knisperend herfstweer is ook het ruime terras een ideale plek om met kinderen te vertoeven. Geen auto’s te zien. Geen trams. Geen drukte. Alleen bomen en af en toe eens een modestudent met groen haar.

Dit project is afgelopen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.