Gezond eten: 3 x vegan restaurants

We schreven er al eerder over; vegan eten is niet meer wat het geweest is. En gelukkig maar! Plantaardig is niet alleen aardig voor de planeet, ook voor je smaakpapillen hoef je het niet te laten. Getest en zeer goed bevonden: 3 x vegan restaurants in Brussel, Antwerpen en Gent.

3 x vegan restaurants in Brussel, Antwerpen en Gent.

Vegan eten - De Carotterie

Carotterie

Het piepkleine maar charmante Carotterie aan de Antwerpse Sint-Jorispoort is een fris geval: inrichting en sfeer zijn behoorlijk bijdetijds en de goed gevulde verstoog doet het beste vermoeden. Een vegetarian en vegan salad- en juicebar noemt eigenares Peggy het zelf.

Vegan eten - De Carotterie

Eten doe je hier op kleurrijke krukken aan hoge tafels, maar vooral heel lekker. De kaart pakt uit met tal van voedzame ontbijt- en lunchopties en bevestigt ons vermoeden: vegan eten én gevoel voor humor hebben, dat kan tegenwoordig gewoon.

Vegan eten - De Carotterie

Zin in een Bohemian Wrapsody? Verwacht je aan hummus, gegrilde groenten en seitan. Onze favoriet: de Salade des gens heureux. De vegan chocoladetaart -‘het kostte me een jaar tijd om het juiste recept te ontwikkelen, véél trial en error’, aldus de eigenares – is smeuïg, licht en tjokvol smaak, alles wat je van een chocoladetaart verwacht dus.

Vegan eten - De Carotterie

Moonfood

Plant based is the new vodka, vinden ze bij het Brusselse Moonfood. Het vegan eetcafé grossiert in een kleurrijk lunchbuffet met warme en koude gerechten, waaruit je zelf kiest wat je wil. Betalen doe je per gewicht. Een handig en snel systeem dus, dat je toelaat om genoeg variatie op je bord te scheppen. Ook leuk voor kinderen, die zelf kunnen kiezen wat ze eten. Wij hebben elke keer het gevoel: dit is zo lekker dat we elke dag  zouden willen vegan eten. Als iemand anders het voor ons klaarmaakt, dan wel.

Vegan eten - Moonfood Brussel
Vegan eten - Moonfood Brussel

Het interieur is hedendaags en aangenaam rustig, met veel hout en natuurlijke materialen. Ook de ligging, vlakbij het Centraal station, is een troef.

Vegan eten - Moonfood Brussel

Madam Bakster

Aangezien een mens in de chaos van alledag niet overeind blijft van planten alleen, richten we de blik op de guiltfree bakery van Madam Bakster. Haar koffiehuis is een draaischijf voor ‘gezonde, suikervrije en veganistische desserts’ en daarmee de geknipte plek om eens te checken hoe plantaardige taart smaakt.

Vegan eten - Madam Bakster Gent

Heerlijk, vinden wij (nochtans grote voorstanders van alles waar massa’s boter in zit). Anders, stippen de kinderen aan, maar ook lekker. Passeren ons bord: Camille (citroen en avocado), Raymond (chocolade en framboos), Naomi (matcha en yoghurt) en Ludo (karamel en chocolade).

Vegan eten - Madam Bakster Gent
Vegan eten - Madam Bakster Gent

De matcha latte erbij geeft ons het gevoel dat we eventjes pal met de tijdsgeest samenvallen. Een beetje zoals dat moet geweest zijn toen iemand in de jaren negentig een hapje nam van een zongedroogde tomaat.

Vegan eten - Madam Bakster Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *