Herfstvakantie in de Ardennen: 3 x toptips

De herfstvakantie komt angstaanjagend – of verrukkelijk, het is maar hoe je het bekijkt – dichtbij. Omdat niemand beter kan inschatten wat kinderen willen dan kinderen zelf, laten we Mirtha, Felix en Lucy aan het woord. Als reporters zijn zij gespecialiseerd in België, dus luister even mee wat hun aanraders zijn. 

Felix tipt Préhistomuseum Ramioul

Préhistomuseum Ramioul

‘Het toffe aan het Prehistomuseum van Ramioul was dat je er vanalles kon doen, het was niet gewoon kijken naar dingen zoals in sommige musea. Je kon er boogschieten en speerwerpen en we leerden hoe je met een speerdrijver moet werken.

Préhistomuseum Ramioul
Préhistomuseum Ramioul

In het museum zelf was er een hele knappe maquette van het hele domein, dat vond ik interessant om naar te kijken. Met de tablet kon je stenen uit het museum onderzoeken. Het eten was ook heel lekker, ik heb er voor de eerste keer lasagne gegeten en dat was zeker niet de laatste keer.’

Préhistomuseum Ramioul

 

Mirtha tipt La Balade des Gnômes

Origineel overnachten: La Balade des Gnômes

‘Ik vond Luxemburg een topprovincie. Het logeren in het Paard van Troje bij La Balade des Gnômes vond ik onvergetelijk. Zoiets had ik nog nooit gezien. Er was achteraan het paard een poort en die ging echt open. Ook de kop kon bewegen, je kon er in zitten.

Origineel overnachten: La Balade des Gnômes

Spectaculair! Helemaal niet zoals in een gewoon hotel. Het was alsof je op een filmset was, maar dan zonder dat er cameramannen rondliepen.’

 

Lucy tipt Le Pass

Le Pass

‘Geweldig vond ik het in le Pass. Er waren geen trappen of liften maar in plaats daarvan een heel tof parcours waar je aan touwen kon slingeren, met wagentjes kon rijden en van glijbanen kon roetsjen.

Le Pass
Le Pass

Je kon in de expo over het lichaam op een knopje duwen en dan gingen er allemaal lichtjes aan en dan moest je die zo snel als je kon uitduwen. Dat was om je reactiesnelheid te testen. Heel spannend.’

Le Pass
Le Pass

Nog meer tips? Check dan zeker volgende stukken: 6x Herfstvakantie in de Ardennen deel 16x Herfstvakantie in de Ardennen deel 26x Herfstvakantie in de Ardennen deel 3 en ja, ook 6x Herfstvakantie in de Ardennen deel 4.

Of koop hier ons boek 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.