Lekker in Limburg: La Posta en Casa Paglia

Het voormalige Genkse postgebouw kreeg een tweede adem dankzij de familie Burgio, die het toepasselijk La Posta noemde. Aan de overkant van dezelfde straat openden ze Casa Paglia.

Casa Paglia La Posta Italiaans restaurant Genk

Beide restaurants ademen Italië zoals je het nergens anders vindt, behalve in Italië. Maar er zit ook een stevige geut Limburg in. Belangrijkste ingrediënt voor het succes is de familie Burgio zelf. Mama komt uit Calabrië en doet de zaal bij La Posta. Papa is afkomstig uit Sicilië en staat achter het fornuis. Deze winnende combinatie resulteert in twee volledig uit Italiaanse zwier en joie de vivre opgetrokken familiezaken, die een pure keuken serveren in een rechttoe rechtaan interieur en dito sfeer.

Pasta

De kaart van La Posta barst van de verleidelijke gerechten, zoals antipasti met ham, aubergine, artisjok, boontjes, frittata, eekhoorntjesbrood (‘zelf geplukt’, preciseert zoon Fabio), gegrilde courgetten en provolone kaas. De arosticinni – lamsvlees op stokjes- vormen naast een prima aperitiefhapje ook een heerlijk hoofdgerecht voor jonge eters. In de ruime keuze aan pasta’s vind je zowel klassiekers als seizoensgebonden suggesties terug.

Casa Paglia La Posta Italiaans restaurant Genk

Pizza

Schuin aan de overkant zit Casa Paglia, een al even uitstekend adresje. Ideaal om je picknick in te slaan in de vorm van verrukkelijk belegde Italiaanse broodjes en andere delicatessen uit de laars. Of om ter plekke pizza uit de houtoven te verorberen.

Casa Paglia La Posta Italiaans restaurant Genk

Wat je zeker niet mag missen met de kinderen: ontdek be-Mine en voor wie van voetbal houdt Goalmine!

Bijzonder logeren doe je in een Boomtent en

de beste tips over België vind je hier!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *