Leuk met kinderen: het Volkskundemuseum in Brugge

Het Volkskundemuseum van Brugge vond onderdak in een reeks oude huisjes, waarin ooit zieke en gepensioneerde schoenmakersknechten woonden. Een vroege vorm van sociale huisvesting dus, die een uitstekend decor vormt voor de vele collecties van voorwerpen met een verhaal.

Centraal in het museum staat het dagelijks leven in Brugge en omstreken in de 19de en begin 20ste eeuw. De tentoonstelling werd opgebouwd rond oude ambachten.

Neem nu de schoenmaker in zijn atelier. De man deed er destijds een volledige dag over om twee nieuwe schoenen te maken, wat zo’n paar taaie makkers tot een behoorlijk dure grap maakte.

 Spekkenbakker

Ook de kruidenier in zijn zaak, die zo kant en klaar uit lang vervlogen tijden lijkt geplukt, kan rekenen op veel o’s en a’s. Net als de tonnenmaker, tegenwoordig ongetwijfeld een knelpuntberoep. De spekkenbakker wordt elke donderdag van 14u tot 16u vervangen door een levend exemplaar die echte snoepjes maakt. Ook de hoedenmaker en de kleermaker die op tafel zit, in kleermakerszit uiteraard, zijn meer dan fascinerend.

Vergeet ook zeker niet binnen te wippen in de sfeervolle museumherberg, inclusief staande klok, oude platenspeler en tingeltangelpiano.

Bijzondere logeertip in Brugge: B&B am/pm

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *