Lunchen met kinderen: heerlijke hamburgers

Lunchen met kinderen in de Ardennen? In het hart van het charmante dorp Saint-Hubert, op een steenworp van de uitgestrekte wouden van de streek, zit restaurant Romain des Bois.

Deze estaminet houdt van hout en steekt dat niet onder stoelen of banken. Er groeit zelfs een boom in het interieur. Rustieker dan dit krijg je het niet in de Ardennen. Op de kaart staan bereidingen met streekproducten in de hoofdrol zoals risotto met boschampignons. Uiteraard zijn er ook een hele reeks welbekende brasseriegerechten als steak béarnaise met frietjes, cochon braisé, suprême de poulet en zelfs zalm op Thaïse wijze.

Zwart broodje

Voor de ongecompliceerde honger zijn er dan weer hamburgers met rundsvlees van goede kwaliteit en de plaatselijke kaas van Saint-Hubert. Lucy is erg opgetogen over haar zwarte hamburgerbroodje, dat niet alleen visueel in goede aarde valt maar ook ‘heel lekker’ is. Families worden met de glimlach onthaald en de Dame Blanche wordt zonder dralen in kinderportie geserveerd. Meer moet dat niet zijn, na een stevige boswandeling.

Estaminet Romain des Bois, Place du Marché 17, 6870 Saint-Hubert. Info: www.romaindesbois.be

Nog meer tips voor lunchen met kinderen? Check dan deze gezonde adresjes in Antwerpen of ga voor vegan in Gent

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.