Origineel overnachten in een boomtent

Origineel overnachten in België? Dat kan in het wondermooie Haspengouwse landschap, vlakbij het kasteel van Hex, waar je op een zomeravond met kroost en al de boom in kan. Daar wacht je een nacht vol dromen, begeleid door fluitende vogels en scharrelende eekhoorns. In een boomtent!

Originele overnachting: Boomtent Borgloon logeren

Origineel overnachten in een boomtent

De Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar ontwierp in opdracht van het Hasseltse kunstencentrum Z33 een reeks prachtige, druppelvormige tenten. Vier stuks daarvan hangen aan de bomen van de idyllische Tranendreef. Ze bieden plaats aan twee ouders en twee kleine kinderen, of een ouder met twee grote kinderen.

Tandenborstel en schone onderbroek

Ruimte voor koffers of grote rugzakken is er niet, maar dat hoeft ook niet. Schoenen zet je op het bankje in de tent en daar kan je ook je tandenborstel en schone onderbroek kwijt. Slapen doe je bijzonder comfortabel in deze tent op niveau. Het plateau bestaat uit een degelijk matras, waar je enkel nog je eigen slaapzak en kussen op moet leggen. Vanuit de tent heb je een verrukkelijk uitzicht over de dreef en het omliggende akkerland, door de ramen aan beide zijden.

‘De boomtenten gaan naadloos op in het fruitige landschap’

Net als de boomtenten, gaat de door kunstenaar Ardie Van Bommel ontworpen was- en toiletgelegenheid naadloos op in het fruitige landschap. Wie dat wil, kan een ontbijtmand bestellen die rond 8u30 wordt afgeleverd. Al moeten we zeggen dat die nogal inspiratieloos en aan de dure kant is, dus je eigen ontbijt voorzien is een prima plan.

Nog een tip: breng zeker zaklampen mee. Wie na een nacht in zo’n druppel zin heeft om de streek verder te verkennen, kan het parcours van kunstproject pit volgen. Daar ontdek je werk van onder meer Gijs Van Vaerenbergh, Aeneas Wilder en Wesley Meuris. Een plattegrond waarop alle kunstwerken staan aangeduid, kan je afhalen bij de toeristische dienst.

Originele overnachting: Boomtent Borgloon logeren

De vier boomtenten bevinden zich in de dreef naar het kasteel van Hex, in een zijstraatje van de Alfonsstraat, 3840 Bommershoven (Borgloon). Overnachten kan van 1 april t/m 30 september. Info en reservatie: Toerisme Borgloon, Markt z/n, 3840 Borgloon, www.borgloon.be, www.z33.be/pit

Nog meer zin in origineel overnachten? Bekijk dan ook eens het La Balade des Gnomes of de Grotten van Han.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Origineel overnachten met kinderen
Origineel overnachten met kinderen
Origineel overnachten met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *