Paardenmelkerij Filippus

Enthousiast gehinnik doet ons vermoeden dat we onze bestemming hebben bereikt. Of zijn het gewoon de kinderen die blij zijn dat ze uit de auto mogen? Wij gingen een nachtje logeren bij Paardenmelkerij Filippus.

Paardemelkerij Filippus logeren bij de paarden

Er is voor ons een familiekamer voorzien, aan weerszijden omgeven door paardenstallen. Die kamer is basic maar netjes en beschikt zelfs over eigen sanitair. Fijn dat we onze WC alvast niet moeten delen met de paarden.

Paardemelkerij Filippus logeren bij de paarden

Ijs van paardenmelk

Het terras en de speelhoek buiten kunnen meteen de goedkeuring van de kinderen wegdragen. Maar de echte voltreffer is het huisgemaakte ijs van paardenmelk dat gastvrouw Heidi De Baerdemaeker voor ons schept. ‘We hebben hier niks van de kip en niks van de koe’, vat ze het bondig samen.

Paardemelkerij Filippus logeren bij de paarden

‘Paardenmelk bevat probiotica en werkt leverzuiverend, legt Heidi uit’

Waarom zou je ook, als je omringd bent door stevige Belgische Warmbloedpaarden? Het ijsjesaanbod bestaat uit aardbei-roos, framboos, mokka, speculaas, vanille en chocolade. De smaak is lichter dan gewoon ijs, het lijkt meer op sorbet. Daar zal het vetgehalte van slechts 1% zeker niet vreemd aan zijn. Paardenmelk beschikt over een resem troeven, legt Heidi uit. Het bevat een grote dosis probiotica, werkt leverzuiverend, is goed voor de huid en tegen cholesterol en kan verlichting brengen bij mensen die chemo ondergaan.

Paardemelkerij Filippus logeren bij de paarden

Guillaume en Delphine

We komen natuurlijk ook naar hier om eens met eigen ogen te zien hoe die ultragezonde melk uit het paard komt. Na het ontbijt – met huisgemaakte confituur van paardenbloem en glaasje paardenmelk – mogen de kinderen helpen bij het melken. Dit gebeurt overigens elke dag en neemt slechts een minuutje in beslag. Zoon Guillaume (21) en dochter Delphine (18) – ze kon eerder paardrijden dan stappen, aldus haar moeder – begeleiden geregeld ponykampen en zijn dan ook niet te beroerd om jonge logees op hun paard te zetten.

Paardemelkerij Filippus logeren bij de paarden

Op aanvraag kan je hier ’s avonds ook eten, wat handig kan zijn met kleintjes die op tijd naar bed moeten.

 

Filippus paardenmelkerij, Vakebuurtstraat 243, 9990 Maldegem, 050/38.16.10, www.filippus.com

Paardemelkerij Filippus logeren bij de paarden

Naar Gent met de kinderen?

Lekker eten met de kinderen in eat love, of kraak de code in het MIAT

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *