Expo Ensemblematic

De expo Ensemblematic in het Gentse S.M.A.K. is een puike gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met het fenomeen Kunst van Nu. Een rondleiding op hun maat is ideaal.

Smak Museum Gent

Joseph Beuys

Wij werden onder de arm genomen door gids Sofie Vandamme, die zich met veel enthousiasme van haar taak kweet. Bij haar verhaal over de onfortuinlijke Joseph Beuys die neerstortte met zijn vliegtuig en daarop een hele nacht koukleumend en bang in een veld lag, werden de oren merkbaar gespitst.

Smak Museum Gent
Smak Museum Gent

Ook Jan Fabre met zijn enorme bic-gekleurde oppervlakken (en niet te vergeten de wolkenmeter op het dak van het museum) en Panamarenko met zijn rondkruipende krokodillen konden op open monden rekenen. Ze zaten erg in met Thierry De Cordier, wiens werk ooit door dorpsbewoners werd vernield en vroegen zich luidop af of hij daar nog steeds verdrietig om zou zijn. Thierry, laat het ons weten als je dit leest.

Smak Museum Gent

Maar ook zonder gids is deze expo de moeite voor het jonge volk. Ze krijgen een kunstrapport mee dat ze mogen invullen, wat een goede aanleiding is voor een gesprek over een specifiek werk. Lucy noteerde alvast een tip voor Mark Manders: ‘best wat meer kleur gebruiken’. Het is maar dat hij het weet.

Verzamel je een horde kinderen met bijhorende ouders, dan deel je de kostprijs van de gids (75 euro voor een rondleiding van anderhalf uur).

Deze expo liep van 15.09 tot 10.12.2014.

Smak Museum Gent

Kindvriendelijke restaurants in Gent: De Superette of Eat Love Pizza.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *