Speelbos Domein Kiewit

Met een nazomer om u tegen te zeggen, is het speelbos de place to be. Alle steden zouden er (minstens) eentje moeten hebben! In Hasselt kreeg de kindergemeenteraad het voor elkaar: Domein Kiewit is een paradijsje.

Speelbos Kiewit

In het speelbos wordt er … gespeeld. Niet met kant-en-klare speeltuigen, maar met alles wat de natuur zoal te bieden heeft. Takken, bladeren, stokken, eikels, grond… Wonderbaarlijk hoe goed kinderen zich in zo’n natuurlijke omgeving voelen en met wat een vanzelfsprekendheid ze aan de slag gaan.

Solo kampenbouwer

Felix deelt al snel mee dat hij een Verschroeiende Ambitie heeft: hij wil een kamp bouwen. En dan niet zomaar een kamp, maar een écht kamp, waar hij in geval van nood een nachtje zou kunnen doorbrengen. De dames echter vinden dit nogal een gedoe en laten al snel weten dat zij die balken en boomstammen echt wel zwààr vinden. Dus gaat de kampenbouwer maar solo aan de slag, met verbeten trek om de mond en gezonde blos op de wangen.

Speelbos Kiewit

Groot protest als we de kinderen een paar uur later uit dit bos-met-extra-dimensie proberen te slepen. Gelukkig is er dan de kinderboerderij. Daar hangen geiten, schapen, konijnen, ezels, kippen, varkens, een boerenpaard, eenden, ganzen, zwanen en cavia’s rond. We vertellen de kinderen dat varkens heel intelligente dieren zijn, al zou je dat misschien niet zeggen als je de twee plaatselijke exemplaren hier met hun snuit in de modder ziet rondbaggeren. ‘Dus dan word je heel slim van spek eten?’, concludeert het grut enigszins opportunistisch.

Naast het speelbos en de kinderboerderij vind je hier ook een mooie vlindertuin, een kruidentuin, een insectentuin en een natuureducatief centrum van Natuurpunt.

Domein Kiewit, speelbos (voor kinderen van 6 tot 13 jaar) en kinderboerderij, Kiewitdreef 9, parking aan Putvennestraat, 3500 Hasselt, 011/21.08.49, www.hasselt.be.

Speelbos Kiewit

Nog naar een speelbos met de kinderen: De Liereman en Muziekbos en het Everzwijnbad

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *