Weekendje weg aan de Belgische kust

Suze en Guy – die beiden een praktijk als dierenarts hebben – wilden hun favoriete kustplaats Koksijde graag delen met andere zeeliefhebbers. Vorig jaar werd de droom werkelijkheid: ze openden b&b Summertime in het bovenste deel van hun huis. Ideaal voor een weekendje weg aan de Belgische kust.

B&B Summertime

Weekendje weg aan de Belgische kust

B&B Summertime

Summertime? Inderdaad, het daglicht stroomt hier met bakken naar binnen en het lijkt eeuwig zomer. De sfeer is Scandinavisch, met veel wit, hout en een heerlijke haard.

B&B Summertime

Rond een mooie, open ruimte met keuken en zithoek liggen twee kamers: eentje daarvan kan omgebouwd worden tot familiekamer voor vier. Helemaal boven zit de suite, waar je met twee kan slapen.

B&B Summertime

 

De Hoge Blekker

Suze popelt om haar tips voor de kust te delen, van fijne fietstochten en wandelingen tot plekken waar je kraakverse Noordzeevis kan eten. Om de hoek, langs de weg tussen Koksijde-dorp en Koksijde-Bad, zit natuurreservaat De Hoge Blekker, met de hoogste duinrug van de Vlaamse kust. En op ongeveer een kwartier wandelen ben je aan het strand.

Kabine Kantine

Ook leuk tijdens je weekendje weg met kinderen in Koksijde: Kabine Kantine, een winkel met baby- en kinderspullen, gecombineerd met een fijne koffie- en lunchbar waar je de krant kan lezen en rustig wegdromen als je even genoeg hebt van de heisa op het strand.

 

Abdijmuseum Ten Duinen

En zeker niet te missen op je weekendje weg met kinderen: het Abdijmuseum Ten Duinen. Klinkt een beetje duf? Dat is het absoluut niet, zeker sinds het charmante museum uitpakt met virtual reality. De sfeervolle ruïnes en de degelijk opgezette tentoonstelling geven al een goed beeld van hoe het in de 15de eeuw moet geweest zijn.

Zodra je de VR-helm opzet, word je écht naar 1490 gekatapulteerd. Je dwaalt rond in de abdij, luistert naar de abt, en bladert door een middeleeuws manuscript. Wat de ervaring extra bijzonder maakt, is dat je je handen kan gebruiken (al zien die er in VR wel erg harig en mannelijk uit) en dat de abt ook reageert op je hoofdbewegingen. De teletijdmachine van Suske en Wiske is er niks bij!

Nog meer tips voor de Belgische kust? Lees dan zeker onze tips in Blankenberge en over de paardenvissers aan de Belgische kust.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Weekendje weg naar de Belgische kust
Weekendje weg naar de Belgische kust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *