Weekend Parijs met kinderen: 7 x Canal Saint-Martin

Als er één Parijse buurt is die de afgelopen jaren aan een ijltempo ontdekt werd door zowel Parisiens, toeristen als expats, dan is het wel die van Canal Saint-Martin. Ideaal om rond te struinen tijdens je weekend Parijs met kinderen. Wij tippen 7 leuke plekken aan het kanaal, om te eten, te doen en te slapen.

Het door Napoleon aangelegde kanaal moest de Franse hoofdstad van drinkwater voorzien en diende voor het transport van tarwe, steen en zout. Lange tijd gebeurde er weinig opwindends aan de oevers (lees: het was een verloederde boel). Maar intussen bloeit de buurt razendsnel open, en terecht, want het is een heel mooi stuk Parijs. Leuke cafés, bistro’s en winkels maar ook een ijzersterk cultureel aanbod: voor alles wat hedendaags is, moet je hier zijn.

Weekend Parijs met kinderen: 7 x Canal Saint-Martin

Du pain et des idées

Du Pain et des Idées paris bakery
Bij bakkerij Du Pain et des Idées gaan topkwaliteit baguettes, croissants en escargots chocolat pistache over de toonbank. Hun ovenvers spul vindt zo gretig aftrek, dat ze het zich zelfs kunnen permitteren om in het weekend te sluiten. Let op het uitbundig gedecoreerde plafond!

Artazart – weekend Parijs met kinderen: 7 x Canal Saint-Martin

Artazart bookshop Paris
Artazart is een gereputeerde boekenwinkel met een straf aanbod rond design, mode, fotografie en kunst. Ook de selectie magazines is zeer de moeite om eens naar te kijken.

Bob’s juice bar – weekend Parijs met kinderen: 7 x Canal Saint-Martin

Bobs juice Bar Paris
Bobs juice Bar is het geesteskind van de Amerikaanse Marc Grossman, die hier dagelijks z’n verse sappen perst – van zowel groenten als fruit. Je zit dus gebeiteld  voor een Cold Pressed Green Juice (met peterselie en gember) of een smoothie van seizoensfruit. De lunch is ronduit geweldig, met salades en Japans geïnspireerde rolls. Zo lekker zou alle health food moeten zijn.

Hotel du Nord – weekend Parijs met kinderen: 7 x Canal Saint-Martin

Hotel du nord paris
De bistro Hotel du Nord werd genoemd naar de film uit 1938 van Marcel Carné. Daaruit komen de beroemd geworden woorden ‘Atmosphère, atmosphère, est-ce que j’ ai une gueule d’ atmosphère?’, op sappige wijze uitgesproken door actrice Arletty. De film werd evenwel niet hier opgenomen maar in een studiodecor. De kaart van Hotel du Nord is pretentieloos en gevarieerd, met quiche, tournedos, risotto en cheeseburger. Très toegankelijk dus.

Le 104 – weekend Parijs met kinderen: 7 x Canal Saint-Martin

Le 104 Paris
Een bezoek aan Parijs met kinderen is niet compleet zonder langs kunstencentrum Le 104 te gaan, dat in een 19de-eeuws uitvaartcentrum gevestigd is, wordt de vinger stevig aan de artistieke pols gehouden. De bruisende Centquatre omvat twee grote hallen, expositieruimtes, concertzalen, theaterruimtes, een bibliotheek, ateliers, een restaurant en een café. Er zijn geregeld festivals en op zaterdagochtend wordt er een biomarkt gehouden. Voor kinderen van 0 tot 5 jaar is er La Maison des Petits, een speel- en ontmoetingsplek ontworpen door Matali Crasset.

Pink Flamingo – weekend Parijs met kinderen: 7 x Canal Saint-Martin

Pink Flamingo Paris
De pizza’s van Pink Flamingo worden per fiets geleverd, maar kunnen ook in een van hun vier kleurrijke locaties worden verorberd. Het deeg wordt dagelijks vers gemaakt op basis van biobloem, olijfolie en sel de Guérande. Ook perfect voor een gezellige picknick. Je bestelt je pizza, krijgt een roze ballon mee en nestelt je aan het kanaal. Aan de ballon herkent de pizzabezorger even later de rechtmatige eigenaar van de bestelling. Gegarandeerd een topper.

Le Citizen – weekend Parijs met kinderen: 7 x Canal Saint-Martin

Hotel le Cityzen Paris
Gezellig logeren in de buurt? Hotel Le Citizen is een heerlijk, perfect gelegen adresje langs het kanaal, waar je hartelijk wordt ontvangen en voorzien van een pak leuke tips voor de buurt. De kamers zijn klein maar mooi en het uitgebreide ontbijt verdient een eervolle vermelding.

Nog meer tips voor een heerlijk weekend in Parijs met kinderen? Check dan très vite onze Cityguide Parijs!

Toch de plas over voor een weekend Londen? Lees hier alles over een weekend funky Shoreditch of tijdreizen in Londen met kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.