Weekend Boedapest met kinderen: chocolademelk en thermale baden

Uren liggen weken in thermale baden en daarna warme chocolademelk met iets lekkers: dat vinden ze in Boedapest een heel normale manier om je dag door te brengen. Wij kunnen bevestigen dat het werkt! 5 geweldige tips voor een weekend Boedapest met kinderen.

Budapest with kids

Gellert Bad – Weekend Boedapest met kinderen

Alleen al het mythische Gellert bad is een trip naar Boedapest waard. Dit badhuis hoort bij het Gellert Hotel maar is ook toegankelijk voor wie niet in het hotel logeert. Het geheel dateert uit 1918 en ademt de grandioze charme en elegantie uit die tijd. Je bezoek aan de stad is niet compleet als je hier niet minstens een paar uur hebt liggen marineren in een van de vele thermische baden, allemaal met een net iets andere temperatuur en samenstelling van mineralen. Vergeet niet om goed rond te kijken bij de kleedhokjes. Het ziet er allemaal zo filmisch uit dat je haast niet kan geloven dat hier sinds de jaren ’20 elke dag mensen echt komen baden. Een must voor een tripje Boedapest met kinderen.

Gellert Bad Budapest
Gellert Bad Budapest

Centrál kávéház – Weekend Boedapest met kinderen

Centrál kávéház is een van de mooiste plekken in Boedapest om koffie/warme chocolademelk te drinken in een sfeer van  grandeur uit de Belle Epoque. De keuze aan taartjes is er hartverscheurend, dus wees voorbereid op een rondje ‘kiezen is verliezen’. Je kan hier ook de intellectueel komen uithangen en met ernstige blik de krant zitten lezen, of doen alsof (als je geen Hongaars kent).

Central Kavehaz Budapest
Central Kavehaz Budapest
Central Kavehaz Budapest

Széchenyi bad – Weekend Boedapest met kinderen

In het stadspark van Boedapest, dat je bereikt na een wandeling over de brede boulevard Andrássy út, vind je een dierentuin in Art Nouveau stijl, een paar musea en een circus. Maar wat wij er vooral leuk vinden is het Széchenyi bad, gebouwd in 1913 en sindsdien in trek omwille van de medicinale kwaliteiten van het water. Het kan er de laatste jaren wel erg vol worden, maar het blijft hoe dan ook een magische ervaring: tegen valavond in het dampend warme buitenbad naar de veranderende lucht kijken (en de schakende medemensen). Ook binnen heb je hier een resem thermale baden ter beschikking, 21 in totaal, telkens weer net iets anders van geur en kleur.

Szechenyi Bad Budapest
Szechenyi Bad Budapest

Gerbeaud – Weekend Boedapest met kinderen

Gerbeaud is een van de oudste patisserieën van de stad en serveert patékes op traditionele wijze. Je kan er uren kijken naar oude besjes met veel lippenstift op, likkebaardende kinderen en Aziatische toeristen die met open mond naar de kroonluchters en de fluwelen gordijnen zitten te staren. Ook de dessertjes zelf zijn tot in de puntjes verzorgd en moeten niet onderdoen voor haute patisserie uit Parijs.

Budapest Gerbeaud

Butter Brothers – Weekend Boedapest met kinderen

Na al die gedistingeerde grandeur wil je natuurlijk ook het Boedapest van 2018 zien. Want snoepen kan hier ook zonder kroonluchters en Art Nouveau, geloof het of niet. Bake the world a better place, is het devies van Butter Brothers. Deze funky artisanale bakkerij is dé plek waar je moet zijn als je houdt van boterig en knapperig, en laten we wel wezen: wie houdt daar niet van? Hier zet je je tanden in krokante kaneelbroodjes, chocoladeswirls bomvol smaak (boter dus) en croissants die ernstig kans maken in je top tien van croissants, mocht je daar ergens een lijstje van bijhouden.

Butterbrothers Budapest
Butterbrothers Budapest

Nog meer tips voor een weekend Boedapest met kinderen? Check dan als de gesmeerde piston onze stadsgids Boedapest.

Al ooit een high tea gedaan in Londen of een weird en wonderful weekend met de kinderen?

Wij gingen ook op weekend naar de Belgische kust met onze kinderen of maakten een roodtrip door Zeeland met de camper.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.