Weekend Brussel: 5 x verrassend Elsene

Eerder deze week hadden we het al over onze ontdekking van het nieuwe Qbic Hotel in Elsene. Tijdens je weekend Brussel een hele dag in je hotel blijven hangen is hier absoluut geen straf! Maar voor het geval je zin hebt om de sprankelende buurt rond Qbic te verkennen, geven wij alvast een mooi lijstje met niet te missen plekken mee. Van een architectuurtentoonstelling tot heerlijk Libanees eten: 5 x verrassend Elsene.

Weekend Brussel: doen

Civa

In de straat van Qbic loop je een paar meter omhoog en wow, daar bots je meteen op een trouvaille van formaat. Civa – tegelijk museum, archief, bibliotheek en ontmoetingsplek voor fans van hedendaagse architectuur – heeft alles om je een paar uur zoet te houden.

Momenteel loopt er een hele mooie tentoonstelling over… spelen. Architects at Play vertelt het verhaal van spel en verbeelding, en onderzoekt hoe we allemaal op onze eigen manier de wereld vorm geven, hou klein of groot we ook zijn.

Een perfect voorbeeld van een plek die zowel ouders als kinderen kan bekoren, met speelse dingen als een glijbaan, een zandbak, een rots om te beklimmen, een toren om je in te verstoppen, een klein theatertje… Hiervan gaat je hart sneller slaan. Nog tot 9 februari 2020.

Boven is er ook nog de permanente expo Kinderstad, die je onderdompelt in de geschiedenis van de Brusselse architectuur en stedenbouw van de 19de eeuw tot nu. Mascottes Marcel en Jeanne nemen je hier mee op ontdekkingstocht door de stad langs een interactief parcours met spelletjes, oude plannen, tekeningen, maquettes en foto’s. Een wonderlijke manier om in het Brusselse patrimonium te duiken.

Weekend Brussel: eten

Chyl

Bij Chyl hoort een zero waste shop, waar je verpakkingsvrije boodschappen kan doen. Maar wie geen zin heeft om zelf te koken, wordt in het restaurant op z’n wenken bediend. De dagelijks wisselende suggesties zijn erg smaakvol en komen in een vegetarische versie of met vlees tegen een supplement.

Wij waren nogal weg van de hartige wafeltjes op het kleurrijke en door het seizoen geïnspireerde bord en ook de voor-je- neus-geperste sapjes mogen er zijn. Boven zijn ook een paar kamers waar je kan logeren.

Sem Som

Kleurrijk zijn zeker ook de borden bij Sem Som, een dot van een Libanese deli vlakbij de Louisalaan. Uit de charmante verstoog kies je waar je zin in hebt:  fattoush, labneh, tabouleh, baba ganoush, hot wraps met halloumi… Vergeet zeker niet de fatayer van spinazie en geitenkaas te proeven.

Grain

Bij Grain. bakkerij aan het Kasteleinplein kan je terecht voor artisanaal brood (en een erg rustgevende sfeer, met dank aan de uitgepuurde inrichting). Paul-Antoine Bertin en zijn medebakkers werken met zuurdesem en natuurlijke ingrediënten: het met broodverbeteraar doorknede brood van de doorsnee industriële bakkerij zal je hier niet vinden. Check de kaneelbroodjes! Ook het noten-vijgenbrood is uitermate delicieus.

Le Local

Zero waste keuken: Le Local

Met vork en mes de wereld veranderen? Dat doen de mensen achter het Brusselse restaurant Le Local, waar zero waste de gewoonste zaak van de wereld is. Op het bord, maar ook achter de schermen.

Zero waste keuken: Le Local

Le Local is het soort restaurant waar je zin hebt om binnen te stappen. Zelfs als je niet weet dat het interieur volledig is opgetrokken uit gerecycleerd spul en het eten minimaal belastend voor de planeet. En het goede nieuws? Dat eten is dan ook nog eens érg lekker.

Weekend Brussel: slapen

Qbic Hotel

Logeren? Dat doe je toch wel in Qbic zeker, waar je gegarandeerd nooit meer weg wil.

Nog niet genoeg van Brussel? Kijk dan zeker eens naar onze cityguide voor een weekend Brussel.

Nog meer Brussel? Onze 5 geheimtips voor een weekend Brussel of een zomers weekend in Brussel.

Of zoek je verrassende tips voor een weekend Blankenberge?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.