Weekend Londen met kinderen: afternoon tea please!

Op weekend in Londen met kinderen en toe aan een opwarmertje? Op z’n very British bovendien? Doe dan zoals wij en reserveer als de wiedeweerga een zitje voor de afternoon tea bij Sketch. Tamelijk unforgettable!

Weekend Londen met kinderen: afternoon tea please!

Grappig genoeg was het een Fransman die het Britse theegebeuren opschudde en er een moderne twist aan gaf. Chef Pierre Gagnaire, die de afgelopen decennia de ene Michelinster na de andere aan zijn koksmuts reeg, maakte van Sketch in het Londense Mayfair een plek om te watertanden.

Het Alice-in-Wonderland-waardige interieur werd ontworpen door architecte India Mahdavi. Kijk naar die roze zetels. En dat vloertje!

De theekaart heeft de allures van een naslagwerk en grossiert in all things tea, van earl grey tot chai, van sencha tot oolong. Je mag alles proeven, zoveel je maar wil (en opgeslurpt krijgt).

Zout en zoet – weekend Londen met kinderen

Bevallige theedames leggen uit wat dat zoal inhoudt, thee-met-benefits. Toverwoorden als sandwiches, scones, cakes en pastries vliegen je rond de oren. ‘Je mag alles proeven’, is het principe, ‘en van wat je lekker vindt, mag je meer vragen.’ Een werkwijze waar de kinderen volmondig mee instemmen.

Op de onderste verdieping van de etagère wordt volle petrol uitgepakt met zoute smaken. Voor de grote mensen is er zelfs een… kaviaarmeester. Met een roze pak aan! Hier kijken ze niet op een uitbundigheidje meer of minder, laat dat duidelijk zijn. Na het zoute volgt het zoete. Ook hiervan mag je alles proeven en bijbestellen, van de soesjes tot de marshmallows en de spongecake.

Alice en de Tea Master – weekend Londen met kinderen

Het goede aan zoveel thee drinken is dat je geregeld the bathroom moet gebruiken. Daarvoor trek je je terug in een ei. Helpt ook goed om even te bekomen van de drukte van Londen.

Na het theefestijn kregen de meisjes een teddybeer. Officieel heet die Pat, maar Lucy noemde de hare prompt Dahlia, zoals onze theedame. Dahlia gaat nog elke avond mee in bed. We hoeven maar naar haar te kijken om ons weer die leuke middag bij Sketch te herinneren.

En dan krijgen we weer dat onversneden magische gevoel, alsof het Pasen, Kerstmis en Sinterklaas tegelijk is.

Sketch, 9 Conduit Street, London W1S 2XG. Info en reserveren: +44 (0) 20 7659 4500 en via de website

Nog meer tips voor een weekend Londen met kinderen? Check dan als de wiedeweerga onze cityguide!

Ontdek deze 3 geheime adresjes in Parijs of onze parels aan de Belgische kust.

4 thoughts on “Weekend Londen met kinderen: afternoon tea please!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.