Weekend Londen met kinderen: funky Shoreditch

Droom alvast even weg bij het idee van een weekend Londen met kinderen. In het hippe oosten van de stad vind je alles om de jeugd van tegenwoordig zoet te houden, van wereldberoemde street art tot overheerlijke chocolademelk.

Weekend Londen met kinderen – Shoreditch

Banksy

East London is in volle expansie, met voormalig groezelige buurten als Spitalfields en Shoreditch die de afgelopen jaren in ijltempo van gezicht veranderden. Banksy begon zijn street art in Shoreditch, en heel wat streetwise talent uit binnen- en buitenland volgde zijn voorbeeld. Resultaat? Je valt hier van de ene verbazing in de andere, gewoon door de buurt te voet uit te kammen en je ogen open te houden. In Rivington Street valt een echte Banksy te bewonderen. Achter glas. O ironie!

Boundary Rooftop Terrace

Een stad ontdek je nog altijd best te voet, en dat is met kinderen niet anders. Moet er tussen het wandelen door gepauzeerd worden? Dan liefst met fenomenaal uitzicht. Op het Boundary Rooftop terrace in hartje Shoreditch plof je in de goed van kussens en dekentjes voorziene bank en bestel je verse munt- en kamillethee, dan wel een versnapering van de uitgebreide cocktail- en wijnkaart. Mét zicht op The Gherkin, de iconische wolkenkrabber van Norman Foster die officieel eigenlijk 30 St Mary Axe heet. Maar augurk klinkt zoveel beter.

Dark Sugars Cocoa House

Niets minder dan ‘a dream come true’, dit Dark Sugars Cocoa House. In de verrukkelijke shop-cum-café aan Brick Lane hangt een swingende Afrikaanse vibe, met dank aan de Ghanese eigenares die opgroeide op de cacaoplantage van haar familie. De warme chocolademelk met slagroom wordt door de kinderen prompt gequoteerd als ‘de lekkerste ooit.’

Poppie’s

Poppie’s is een vrolijke keet met steengoede reputatie sinds 1952. De knapperige fish & chips zijn een hit bij elk kind (en bijhorende ouder): dikke frieten en ultraverse gefrituurde vis, what’s not to like? Budgettair verantwoord, leuke bediening en aan het volgestouwde fifties interieur heb je uren bekijks.

Pizza East

In een voormalig theepakhuis in hartje Shoreditch zit Pizza East, waar je pizza uit de houtoven voor de kiezen krijgt, bijvoorbeeld met scamorza, aubergine en pesto. No fuzz en heel lekker. Jong grut krijgt pizza in kindermaat, mét kleurplaat en wasco’s.

The Grocery

Logeer je in een airbnb, dan is een supermarkt in de buurt wel zo handig. Boodschappen doen bij The Grocery is een feestje: alles is bio, lokaal en fair trade. In het aanpalende pand zit een gezellige bistro, waar je ook welkom bent als je gewoon iets wil drinken en naar de mensen wil kijken.

Nog meer tips voor een weekend Londen met kinderen? Check dan onze cityguide Londen voor de strafste adresjes om met de hele familie te ontdekken. You’re welcome.

Toch liever op weekend in een andere stad? Lees dan meer over een weekend Parijs, Berlijn of Boedapest.

Londen met kinderen
Londen met kinderen
Londen met kinderen
Londen met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.