Weekend Londen met kinderen: weird and wonderful

Een weekend Londen met kinderen in het vooruitzicht? Mis dan zeker niet de Wellcome Collection, waar je kinderen voor de verandering eens niet beschouwd worden als huisdieren die netjes aan de leiband moeten gehouden worden. In plaats daarvan worden ze er ondergedompeld in de wereld van de geneeskunde, met alle vreemde en wonderlijke ontdekkingen vandien. 

Weekend Londen met kinderen

Wellcome Collection

Het museum ontstond uit de collectie van de besnorde Henry Wellcome, die in de 19de eeuw fortuin vergaarde door de verkoop van geneesmiddelen. Hij was een man met vele gezichten: ondernemer, filantroop, geïnteresseerd in wetenschap én pionier in luchtfotografie. Het naar hem vernoemde museum toont zijn collectie van ‘weird and wonderful things’, die allemaal te maken hebben met het lichaam, gezondheid en geneeskunde.

Felix, Lucy en Mirtha krijgen meteen een Young Explorer’s Guide in hun handen: een geestig, verzorgd en knap in elkaar gestoken boekje met pakkende koppen als ‘Henry Wellcome’s moustache’, ‘Poo detective’ en ‘Shrunken heads’.

Ze vergapen zich aan de dikste man van Engeland. Die is nog dikker dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen. Hij heeft zeker een aangepaste deur nodig, denken ze.

 

The body – weekend Londen met kinderen

Op hun verkenningstocht doorheen het lichaam komen ze rare skeletten tegen en moeten ze opschrijven wat ze vandaag gegeten hebben. Dat blijkt al heel wat, zo kort na de middag. Ze proberen ook organen te lokaliseren, wat geen makkelijke klus is. ‘Is dàt de lever?’

Ze gniffelen om een doos met glazen ogen. En bekijken grappige filmpjes waarover ze vragen moeten oplossen. Ook de met gaten doorboorde schedels en beenderen uit 2000 voor Christus kunnen op hun – licht verblufte – aandacht rekenen.

Buiten de vaste collectie is er een historische bibliotheek en organiseert dit museum ook hele goeie tijdelijke tentoonstellingen en workshops, check de website voor up to date informatie over het programma.

Nog meer tips voor een weekend Londen met kinderen? Check dan ons stuk over funky Shoreditch, tijdreizen of onze cityguide Londen.

Of wil je met kinderen andere steden ontdekken? Wij hebben het ook over een weekend Parijs aan het water of Boedapest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.