Weekend Parijs met kinderen: 3 x de leukste musea

Tijdens een weekend Parijs met kinderen wil je natuurlijk ook wel eens een museum doen. Maar welk dan? Grote kanonnen als het Louvre of Musée d’Orsay kunnen vaak overvol en een beetje saai zijn om met kinderen te bezoeken. Verheven Kunst genoeg, maar voor de jongste medemens kan het droge kost zijn, met museummoeheid als gevolg. Met deze drie minder bekende maar geweldige musea is het gegarandeerd scoren.

Weekend Parijs met kinderen: 3 x de leukste musea

Musée des Arts et Métiers

Het ronduit heerlijke Musée des Arts et Métiers uit 1794 is niet zo bekend maar absoluut de moeite. Je wandelt hier gegarandeerd buiten met nieuw respect voor de mensheid en haar vele knappe uitvindingen. Trek voldoende tijd uit voor dit museum tijdens je weekend Parijs met kinderen! De collectie omvat meer dan 3000 stukken, verspreid over 3 verdiepingen en 7 thema’s: transport, communicatie, bouw, mechanica, energie, materialen en wetenschappenlijke instrumenten.

Parijs met kinderen / Paris with kids: Musee des artes et metiers Paris

Palais de la Découverte

In een vleugel achteraan het Grand Palais zit het Palais de la Découverte, een interactief centrum rond wetenschap. ‘Om te leren, te spelen en te ontdekken’, zoals ze het zelf zeggen. Kinderen ontdekken hier alles over chemie, fysica, wiskunde, optica en zelfs astronomie. Bovendien leren ze al experimenterend hoe dieren communiceren en ook in de rattenschool valt een en ander te beleven. Er is een zeer uitgebreid aanbod aan ateliers, vanaf 5 jaar.

Parijs met kinderen / Paris with kids: Palais de la decouvert Paris

Musée Jacquemart-André

Het Musée Jacquemart-Andre is een niet te missen juweeltje als je Parijs met kinderen bezoekt. Dit hôtel particulier van het welgestelde echtpaar mevrouw Jacquemart en meneer André lijkt recht uit een sprookje te komen. Tegenwoordig doet het dienst als decor voor hun uitgebreide kunstcollectie.

Franse schilder- en beeldhouwkunst van David, Chardin, Fragonard en Pigalle, kunst uit de Nederlanden met Rembrandt en Van Dyck en een uitgebreide Italiaanse renaissance-afdeling met kleppers als Boticelli, Canaletto, Tiepolo, Carpaccio en Bellini. Ook de tijdelijke tentoonstellingen die het museum organiseert, zijn de moeite. En vergeet zeker niet binnen te wippen in de theesalon!

Parijs met kinderen / Paris with kids: Jacquemart-Andre Paris

Nog meer tips voor een weekend Parijs met kinderen? Check dan onze cityguide Parijs met kinderen.

Nog meer coole musea, maar in op weekend in een andere stad? Ontdek dit weekend in Brussel, Londen of Boedapest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.