Weekend Parijs met kinderen: 5 x wonderlijke wintersfeer

Een weekend Parijs met kinderen? Toujours une bonne idée. En zeker nu de koude langzaam maar zeker de straten inpalmt. Wij tippen vijf plekken waar je die heerlijke het-is-nog-geen-kerstmis-maar binnenkort-wel sfeer kunt opsnuiven. Weekend Parijs met kinderen: 5 x wonderlijke wintersfeer.

Weekend Parijs met kinderen

Taxidermie Deyrolle

Deyrolle Paris

Al sinds 1831 houdt Deyrolle zich bezig met taxidermie – het opzetten van dode dieren – en weten ze het resultaat van hun werk prachtig te presenteren. Van vlinders tot tijgers: je komt hier meer dan één paar ogen tekort. Het is in principe een boetiek, maar voelt eerder als een kleine versie van het Natuurhistorisch Museum in de Jardin des Plantes.

Theesalon Angelina

Angelina patisserie Paris

Angelina is een heerlijke Weense theesalon uit 1903, waar je je kan wagen aan een Mont Blanc: hun patisserie de signature met een hoofdrol voor merengue, slagroom en kastanjecrème. Maar waar je hier vooral voor komt, is de chocolademelk. Die staat bekend als ‘de beste van heel Parijs’ en heeft meer de substantie van chocoladesaus dan van melk. Dik, romig en bomvol smaak. Als je hier niet verwarmd buitenkomt, dan nergens!

Bouillon Chartier

Chartier Paris Restaurant

Bij Chartier, een legendarische bouillon uit 1896, moet je echt een keertje gegeten hebben. Het eten is basic, goedkoop en lekker, met een kaart vol traditionele gerechten als oeuf dur mayonnaise, jambon de pays, tête de veau sauce gribiche, andouillette grillée, poulet fermier rôti en chou chantilly. Tel daarbij op het geroezemoes, de montere sfeer en dat Parijse je ne sais quoi, en je hebt een ideaal herfstadresje.

l’Hôtel

l'Hotel Paris Hotel

Dat l’Hôtel de plek is waar Oscar Wilde de geest gegeven heeft, mag de pret niet drukken. Een drankje in de bar van dit legendarische hotel is een must. Het restaurant heeft een Michelinster en is peperduur. Maar de bar is schitterend (denk oude boeken, fluwelen zetels, discrete lampenkappen) en serveert originele cocktails en een hele resem whisky’s. Voor kinderen zijn er delicieuze sapjes en andere niet-alcoholische versnaperingen.

Le Petit Saint-Benoit

Le Petit Saint-Benoit Restaurant Paris

Gebarste spiegels en een ouderwets laag plafond zetten de toon in Le Petit Saint-Benoit. In dit pittoreske interieur eet je traditionele grootmoederskeuken als boudin noir (zwarte bloedworst) avec pomme, entrecôte béarnaise, hachis parmentier (o zo lekker!) en escargots (slakken). De bediening is nogal rechttoe rechtaan, maar de prijzen zijn zeer schappelijk. Dat vond ook schrijfster Marguerite Duras, die hier geregeld kwam eten (ze woonde aan de overkant op nr 5 van 1942 tot aan haar dood in 1996).

Nog meer tips voor een weekend Parijs met kinderen? 3 x leukste musea in Parijs, 7 x Canal Saint-Martin. Of ontdek hier onze hele cityguide Parijs met kinderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.