Over ons

Ooit wilden we cowboy (Kristien) en pianist (Greetje) worden maar dat ging niet door, om verschillende redenen. Cowboy is de laatste tijd een knelpuntberoep en als pianist kan de wereld er nogal zwart-wit uitzien. Dus kozen we een ander pad. We dachten: dingen zijn er eigenlijk genoeg en iemand moet die dingen toch zoeken? Laten we Dingenzoekers worden.

Dingenzoekers

Dingenzoekers? Ja, dat zit zo.

Op een warme dag in het voorjaar van 2010 maakten we als freelance journalist en fotograaf een reportage voor een magazine. We raakten aan de praat in de kofferbak van de auto en merkten tot onze verbazing dat we daar uren later nog steeds zaten. We smeedden plannen, voerden die plannen weer af en bedachten er meteen nieuwe, nog betere. Die herfst staken we onze kinderen in onze rugzak en blikten een eerste reportage in, over Amsterdam. Intussen hebben we samen twee boeken gemaakt, werkten we voor tal van kranten en magazines en bloggen we hier al een jaar of vijf over kleine en grote ontdekkingen.

Dingenzoekers

Kinderen? Zijn dat niet die vermoeiende lastposten die je beter thuis laat?

Klopt. Maar je moet weten dat kinderen over het algemeen slimmer zijn dan ze eruit zien. Ze zijn van nature onderzoekend en nieuwsgierig en hebben een heel eigen kijk op de dingen. Al die kwaliteiten kunnen van pas komen als je je horizon graag breed houdt. Vraag maar aan Pippi Langkous. Plus, ze vertellen zo’n goeie moppen.

Onze redenering ging ongeveer zo:

Reizen? Leuk.

Mirtha, Lucy en Felix? Leuk.

Conclusie? Laten we op zoek gaan naar gewiekste manieren om het een met het ander te combineren. En er nog rijk van te worden ook.

Uiteraard laten we onze kinderen soms met veel plezier achter bij hun papa’s en trekken we er met z’n twee op uit.

Dingenzoekers

Oké, maar waar staan jullie eigenlijk voor? 

We hebben het in deze wereld allemaal te druk en zitten aan ons scherm vastgelijmd, zowel kinderen als volwassenen. Familietijd, en eigenlijk gelijk welke tijd, staat onder druk. Dus breken de Dingenzoekers hier een lans voor simpele dingen als de deur uitgaan en samen een avontuur beleven. In de echte, tastbare wereld. Plannen smeden, herinneringen verzamelen.

En nee, de ironie is ons niet ontgaan. Dat wij die avonturen in de echte wereld via een scherm tot bij u brengen. Maar we maken ook boeken. Sla er België voor kinderen en hun baasjes maar eens op na.

Dingenzoekers

Kristien In-‘t-Ven vult haar dagen met slenteren en boeken schrijven. Haar kinder- en reisboeken verschenen de afgelopen jaren bij Lannoo en Luster. De Zeepridder is het hoofdpersonage van haar driedelige reeks voor eerste lezers vanaf 7 jaar. Haar boek Luister nooit naar je moeder (en andere wijze raad van belangrijke vrouwen) serveert levenslessen van 63 beroemde en minder beroemde vrouwen. En met 360° Parijs schreef ze een reisgids over, wel ja, Parijs.

Greetje Van Buggenhout werkt als fotograaf voor verschillende magazines. Ze maakt ook eigen beeldend werk, dat altijd draait rond mensen en hun verhalen.

Heb je tips, reacties of wilde ideeën voor ons? We horen graag van je! Stuur een e-mail naar info@dingenzoekers.be of vul onderstaand formulier in.

Ontdek hier ons boek.

Naam *

E-mailadres *

Onderwerp

Bericht

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren