De 3 gezelligste XL vakantiehuizen in Wallonië

Nu de herfst zachtjes komt aangeslopen – voorlopig nog op sokken – krijgen wij weer zin in ritselende blaadjes en naar humus ruikende bosgrond. Voor iedereen die een najaarsweekend in de Ardennen wel ziet zitten: drie fijne XL vakantiehuizen in Wallonië, met voldoende ruimte om afstand te houden.

Vakantiehuis: La Merveille de Méry

‘Betoverend’ is wel het minste dat je kan zeggen van vakantiehuis La Merveille de Méry, geschikt voor maximaal 18 personen. Dit charmante 19de eeuwse landhuis heeft de allures van een klein kasteeltje en ligt op een heuvel in de vallei van de Ourthe, tussen Tilff en Esneux.

Het is gebouwd in ‘Style Spadoise’, met mozaïekvloeren, verfijnd houtwerk en hoge plafonds. En dat is nog niet alles: het huis staat midden in de bossen op een domein van maar liefst 8 hectare. In de zomer is het heerlijk hangen in de tuin, ver weg van alle drukte, terwijl je in de winter gezellig bij het haardvuur kan zitten. Wie alle mooie wandelingen in de omgeving gedaan heeft, kan ook eens een dag naar het vlakbij gelegen Luik (slechts drie haltes van station Guillemins).

Vakantiehuis La Merveille de Méry, Rue du Gobry 4, 4130 Méry. Info: merveilledemery.be

Vakantiehuis: De Lanterfanter

Lanterfanter

Bij De Lanterfanter draait het allemaal om chillen en van de natuur genieten. Dit Extra Large vakantiehuis (30 pers) heeft de vorm van een chalet in Zwitserse stijl en ligt midden in de ongerepte velden en bossen van de Oostkantons. Alles om een meute jongelui gelukkig te maken is voorhanden: een haardvuur, behaaglijke kamers met tussendeuren en een gemoedelijk krakende trap die fluistert: ‘doe maar of je thuis bent’.

Lanterfanter vakantiehuis ardennen

Voor kinderen die het moeilijk vinden om te lanterfanten is er buiten genereus omgesprongen met speel- en voetbalruimte. Bomen om in te klimmen, hellingen om vanaf te glijden, struiken om je in te verstoppen. Eigenaars Git en Ed kennen de streek op hun duimpje. Wie in de buurt wil wandelen, mountainbiken of ’s winters de sneeuwschoenen aan wil trekken, kan rekenen op een resem solide tips.

Lanterfanter vakantiehuis ardennen
Vakantiehuis De Lanterfanter, Wingerscheid 1, 4780 Schönberg – St. Vith. Info: lanterfanter.be

Vakantiehuis: Villa Bel Air

Ook erg gezellig om met een grote familie of riante bende vrienden neer te strijken, is Villa Bel Air in de omgeving van Spa. Je kan er vakantie vieren met een zeer uitgebreide bubbel van 27 personen. De prachtige kasteelvilla uit de Belle Epoque komt met een eigen park en ligt in een mooie buurt, op een tiental minuten wandelen van het centrum van Spa. De welgestelde familie die het in de 19de eeuw liet bouwen als buitenverblijf, liet vooral de eerste en tweede verdieping met de nodige pracht en praal afwerken, zoals dat toen ging. Dit waren immers de ‘stoefkamers’.

Het gelijkvloers, waar nu de prima uitgeruste keuken en eetruimte zitten, net als de slaapkamers op de derde verdieping, behoorden toe aan het personeel. Want ja, ook in je buitenverblijf heb je mensen nodig die ervoor zorgen dat je bedje gespreid is en je broodje gebakken. Dat personeel is tegenwoordig niet meer inbegrepen, maar voor de rest maak je hier een heerlijk tripje naar honderd jaar geleden.

Villa Bel Air, Route Du Tonnelet 38, 4900 Spa. Info: www.villabelairspa.com

Op zoek naar andere vakantiehuizen en originele overnachtingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.