Kamperen met kinderen aan de Semois

Zomer! Eindelijk weer tijd om de natuur in te trekken en die stinkstad achter te laten. Kamperen met kinderen is geheid een hit, en zeker in het heerlijke struikgewas van de Gaume, in het uiterste puntje van ons land. De Semois kronkelt er lustig door de bossen en verwelkomt kampeerders met open armen. Het goede nieuws? Wij mogen zo’n nachtje kamperen weggeven! 

De Lodekka is een magnifieke dubbeldekker uit 1966, die jarenlang door het platteland rond Devon en Plymouth snorde voor hij tot stilstand kwam op Camping de la Semois. Binnen in de Britse bus ging een scheepstimmerman aan de slag, wat te merken is aan het prachtig afgewerkte interieur in donker hout.

Er is plaats voor vier logerende passagiers, plus eentje die het niet erg vindt om te slapen zonder gordijnen (op de bovenste verdieping). De bus heeft een eigen wc, douche en extreem gezellig keukentje. Er is zelfs nog steeds een belletje om de chauffeur te laten stoppen! Ideaal om te misbruiken als wekker voor tieners, trouwens.

Dat Camping de la Semois inderdaad aan de Semois ligt, schept alvast vertrouwen. Behalve de prachtige dubbeldekker zijn er nog meer leuke logeeropties, zoals een vintage woonwagen, een yurt en een boomhut. Of gewoon je eigen tent, dat kan ook, met je neus op de ruisende Semois bovendien.

Qua ligging is deze camping tamelijk onklopbaar: ze ligt voor de verandering nu eens niet aan een druk bereden autoweg, zoals de meeste ‘natuurcampings’ in Wallonië. De streek in deze uithoek van de provincie Luxemburg – Frankrijk is vlakbij – heet de Gaume en heeft buitengewoon veel natuurschoon te bieden.

Camping de la Semois, Rue de Chassepierre 25, 6820 Sainte Cecile. Info: campingdelasemois.be

Een nachtje logeren bij Camping de la Semois? Dat treft, wij mogen er zo eentje gratis en voor niks weggeven. Ga als de gesmeerde piston naar ons Instagramaccount en doe mee aan de give away!

Nog meer kamperen met kinderen?

Check dan ook:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.