Kamperen met kinderen in een vogelhuisje

Kamperen met kinderen in een vogelhuisje zonder ver te moeten rijden? Ja hoor, dat doe je op de Nederlandse camping De Vreemde Vogel. Dat wij houden van herinneringen maken en samen op ontdekking gaan, zal geen verrassing meer zijn. Dingenzoeker Greetje trok dan ook met metekind en dochter naar Vlaardingen, net over de grens, voor een wel héél bijzonder weekend. Hieronder brengt ze verslag uit van haar micro avonturen in De Vreemde Vogel.

Kamperen met kinderen bij De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel is een bijzondere camping. Je hoeft helemaal geen ervaren kampeerder te zijn en dus niet te sleuren met tent en slaapzakken. Misschien is de term ‘buitenhotel’ meer op zijn plaats. Ze hebben tien buitenkamers ter beschikking, telkens met zalig opgemaakte bedden én privé-sanitair. Je kan er het hele jaar door logeren in de meest bijzondere ‘huisjes’, zoals in de spacemees (raket), de ijzeren vogel (vliegtuig), en de familie struisvogel (een caravan op zeer hoge poten). Kortom de ideale plek voor een bijzonder weekendje weg.

Het vogelhuis

Wij kozen voor het vogelhuis. Want zeg nu zelf, wie wil er eens niet in een écht vogelhuis slapen? Hier is plaats voor mama en papa vogel en twee kleine vogeltjes die lekker boven mogen slapen.

We hebben een eigen grasveldje, een picknicktafel en live vogelconcert. Nadat we ons geïnstalleerd hebben in ons vogelhuisje hebben we de tijd om deze Vreemde Vogel te verkennen.  Het blijkt één groot speelparadijs met een eigen moestuin, een kinderboerderij met (natuur)speeltuin, een schommelhoek en dan is er natuurlijk ook het roeibootje.

Roeibootje

Aan het fantastische zonneterras liggen twee roeibootjes die je gratis kan nemen en gezellig mee kan gaan roeien. De meisjes blijken ervaren roeiers te zijn en laten me alle plekjes van het water zien, van links naar rechts, struik in struik uit. Maar wat een pret!

Krabbeplas

Het is heel warm en de meisjes willen graag zwemmen. Het is maar tien minuten wandelen doorheen de Zuidbuurt waar je trouwens kilometers wandel- en fietspaden vindt die langs prachtige boerderijen lopen. De krabbeplas bestaat uit drie waterplassen.

Wij gaan naar het zwemstandje, daar kunnen de meisjes heerlijk spelen met waterspeeltoestellen en zwemmen. Het is een heel veilige plek voor kinderen, niet diep en duidelijk met boeien aangegeven tot waar je mag zwemmen.

Tuincafé

Na al dat zwemmen krijgen we natuurlijk een reuze honger. De buitenhotel is gebouwd rond een boerderij met een zonnig terras waar je lekkere producten uit de streek kan eten.

In de zomer bakken ze zelfs verse pizza’s in hun buitenoven (reserveren voor 15u) of kan je met de hele familie de buitenkeuken reserveren om te BBQ-en. Als het net iets te koud is om buiten te zitten, is er binnen ook plaats genoeg en bovendien voorzien van een gezellige zit- en knutselhoek. We kijken nu al uit naar het uitgebreid ontbijtbuffet morgen vroeg.

Elke zondagmiddag kan je gratis aanschuiven bij de knutseldames. In functie van het seizoen gaan deze creatieve meiden met kinderen vanaf 4 jaar aan de slag om leuke vogelknutselwerken te maken.

Marshmallows

Na het eten komt de kok de meisjes influisteren dat er een beetje verderop een vuurtje wordt gemaakt en ze zelf marshmallows mogen maken. Een betere afsluiter voor deze avontuurlijke dag kunnen wij ons niet voorstellen. Wat een plek: origineel overnachten met kinderen was nog nooit zo gezellig.

Nog meer origineel kamperen met kinderen? Check dan kamperen op het water in de Kempen of  Limburg en kamperen met kinderen in een boomtent.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Origineel overnachten met kinderen
Origineel overnachten met kinderen
Origineel overnachten met kinderen
Origineel overnachten met kinderen
Origineel overnachten met kinderen
Origineel overnachten met kinderen
Origineel overnachten met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.