Kamperen met kinderen in Limburg: slapen op het water

Origineel kamperen met kinderen? Het kampeervlot in het Limburgse Maascentrum De Wissen is een uitgelezen plek om eens op het water te slapen. En o ja, zo’n fluisterboot is ook wel de max.

Kamperen met kinderen op een kampeervlot

Of dat wel goed komt met die grijze lucht, vraagt Felix met een bezorgde blik op de wolken die zich samenpakken boven onze hoofden. Ja hoor, zo’n kampeervlot is echt wel stevig, stellen we hem gerust. Maurice van Maascentrum De Wissen – raspende stem, Jerommeke-achtig uiterlijk – spreekt het grut toe in zijn sappigste Dilsen-Stokkems, waarin zelfs flarden Duits meezingen.

Hij is duidelijk: ze moeten een reddingsvest aan doen, anders zetten ze geen voet in de boot. Braaf knikken de kinderen van ja. En dan zijn we vertrokken: vijf dappere kampeerders, hun bagage én de spullen die de zorgzame Maurice meegaf, zoals een wc-emmer, een zaklamp, water om te drinken en water om te wassen.

Fluisterboot

Op een oude zijarm van de Maas varen we op kousenvoeten met onze fluisterboot richting ons kampeervlot in de rivier. Dat ligt helemaal alleen in een baai, met zicht op louter groen. Omringd door dieren, water en bomen en beschenen door een gloedvolle maan, bivakkeren we op een houten platform van zo’n 25 vierkante meters groot.

 

Matrasjes zijn voorhanden, de slaapzakken brachten we zelf mee. Een kikker kwaakt aan de ene oever en krijgt prompt antwoord van de overkant. Nieuwsgierige koeien komen naar ons kijken en wagen zich zelfs aan een portie pootjebaden. Reigers, snippen, eenden, ganzen: voor een nachtje onze buren.

Reddingsvest aan

Als we ’s nachts even uit onze ‘tent’ komen voor een plasje, werpen we een blik op het doodstille water en de oogverblindende maan. ‘Net een zaklantaarn’, zucht Felix. ’s Ochtends steken we ons gasvuur aan en bricoleren een simpel ontbijtje. ‘Mag die reddingsvest nu eindelijk uit?’ probeert Mirtha.

Maar we zijn onvermurwbaar: ze houden ten allen tijde hun reddingsvest aan, zoals Maurice hen ingepeperd heeft. Het vlot heeft immers geen leuning en de rivier is ruim twee meter en een half diep. Niet geschikt voor echt jonge kinderen dus: vanaf een jaar of vijf à zes én met waakzame ouders lukt het wel.

Maascentrum De Wissen, Maaspark, 3650 Dilsen-Stokkem. Op de website van Maascentrum De Wissen vind je de nodige info ivm reserveringen.

Nog tips om te kamperen met kinderen? Check dan 3x kamperen met kinderen of slaap eens in een vogelnestje.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Kamperen met kinderen in Limburg: slapen op het water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.