Kamperen met kinderen op het water

Zin in kamperen met kinderen op het water? Dan hebben wij een geweldige tip. Op het Molse Zilvermeer kan je je met de hele familie te slapen leggen op een kampeervlot. Wij trokken er met onze kinderen naartoe voor een tamelijk onvergetelijk nachtje op het water.

Kamperen op een vlot

Kamperen met kinderen op het water

Dingen als elektriciteit en stromend water zijn eigenlijk overroepen. Het gaat ook prima zonder, merken we als we onze draai hebben gevonden op het kampeervlot van het Molse Zilvermeer. Dat bevindt zich op een afgelegen plas aan de rand van het domein, ver van het groepsgewoel. Omgeven door geurig dennenbos, ruisend struikgewas en een eendenfamilie of drie.

Kamperen op een vlot

Kampeervlot

De fiets lieten we achter aan de oever, alvorens we inscheepten op een charmant roeibootje en ons puur op spierkracht naar onze slaapplek begaven. Felix ontpopt zich al snel tot roeier van dienst. Wij dames laten het ons welgevallen.

Kamperen op een vlot
Zachte matrasjes om op te slapen, een kookstel, servies, een grote bidon met water: veel meer hebben we niet nodig om gelukkig te zijn. Op het terras kijken we uit over het water, terwijl het gaspitje ons simpele avondeten doet sudderen. Een aperitiefje erbij en lap, beter dan dit krijg je het niet.

Kamperen op een vlot

Dampen op het meer

De nacht is kort maar verkwikkend. Met een stevig zeil sluiten we het vlot vooraan af, maar dat verhindert natuurlijk niet dat het licht tot ’s avonds laat blijft binnenstromen. Ook ’s ochtends in alle vroegte is de zon paraat, en kijken we ademloos naar de opstijgende dampen boven het meer. Als vroeg opstaan thuis ook zo zou voelen, tja, dan zouden we allemaal ochtendmensen zijn.

Kamperen op een vlot

De kinderen willen graag zonder ons het meertje verkennen en we besluiten dat dat een goed idee is. Een beetje spannend is het wel, dat ze af en toe helemaal uit het zicht verdwijnen, maar al dat overbeschermen is eigenlijk ook nergens goed voor.

Kamperen op een vlot

Klimmen en klauteren

Na het ontbijt komen ze ons met het roeibootje ophalen om samen het klim- en klauterparcours achter het vlot te proberen. In het water! Dat is niet zo diep als het eruit ziet, dus ideaal: bloedstollend spannend, maar niet gevaarlijk voor grotere kinderen (en mits toezicht van ouders). Op het domein van het Zilvermeer vind je verder nog tal van recreatiemogelijkheden als een strand, zwemvijver, waterglijbanen en speeltuin. Maar net als elektriciteit en stromend water, kan je die dingen best missen.

Kamperen op een vlot

Kampeervlot Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol. Te reserveren van 1 juni tot en met 30 september. Er is plaats voor 4 personen. Info: www.zilvermeer.be

Kamperen op een vlot

Nog meer tips voor kamperen met kinderen? Ga zeker eens kijken bij de ecoglamping en bij onze reportage over paalkamperen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.