Kindvriendelijk hotel: ecodesign in de Hoge Venen

Een kindvriendelijk hotel in Eupen, of all places? Inderdaad. Op een boogscheut van Natuurpark De Hoge Venen vind je hotel Sleepwood, een uit hout en leem opgetrokken dot van een familiehotel. Een heerlijke plek: je kan hier betaalbaar, gemoedelijk én ecologisch logeren met de jeugd van tegenwoordig en bovendien is het een ideale uitvalsbasis om de natuur in te trekken.

Kindvriendelijk hotel met ecodesign

ecologisch logeren met kinderen Sleepwood

‘O, dat ruikt hier lekker!’ roept Lucy, wanneer we de deur van onze kamer open zwieren. En inderdaad, het eerste wat opvalt is de geur. Ook Mirtha en Felix staan geconcentreerd te snuiven, als een berenfamilie op vakantie. Het concept ‘hotelgeur’ kan een afknapper zijn (denk aan het aroma van tapijtreiniger met een vleugje sanitair), maar hier krijgen we er geen genoeg van.

ecologisch logeren met kinderen Sleepwood

Ecodesign

Het is de geur van hout. Warm hout, meer bepaald, met dank aan de zon die genereus op de muren schijnt. De 16 kamers van dit familiaal gerunde hotel zijn volledig opgetrokken uit massief hout en leem. Ecologische principes stonden daarbij voorop, net als een uitgekiend gevoel voor design. Het resultaat is een fris ogende, eigentijdse en duurzame plek waar het prima uitrusten is.

ecologisch logeren met kinderen Sleepwood

Daar zorgen trouwens ook de bedden van uitstekende kwaliteit voor. Grote troef is dat de duurzame lijn resoluut wordt doorgetrokken naar het restaurantgedeelte. Het ontbijt met lokale ingrediënten is er eentje dat we ons nog lang zullen heugen, en dan hebben we het nog niet gehad over het avondeten.

Duurzaam eten

Dat wordt geserveerd in de vorm van een dagelijks wisselend menu: voor- en nagerecht kies je uit het rijk gevulde buffet, hoofdgerecht van de kaart. Dit is tafelen op hoog niveau (we zijn hier dan ook vlakbij het hoogste punt van België, Signal de Botrange).

ecologisch logeren met kinderen Sleepwood

Veel buitenruimte heeft het hotel niet – er is alleen een terras – maar de ongerepte velden en bossen van de Oostkantons zijn vlakbij, net als het uitgestrekte natuurgebied van de Hoge Venen.

ecologisch logeren met kinderen Sleepwood

Nog meer tips voor een kindvriendelijk hotel? Check dan ons stuk over Chateau de la Poste en Dream Hotel.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.