Kindvriendelijk hotel in Kalmthout: heerlijke heide

Kato en Jorg, de bezielers van het frisse Hotel Jerom, hebben aan de rand van de Kalmthoutse Heide een heuse oase gecreëerd. Geknipt voor rustzoekers, families, natuurliefhebbers én ontbijtfanatici, is dit kindvriendelijk hotel de perfecte logeerplek voor een weekend ver weg van de stad (al zit je technisch gezien maar op 20 km van Antwerpen). 

Het mooiste aan Hotel Jerom? Dat je de straat maar moet oversteken om in de Kalmthoutse Heide terecht te komen, waar tal van bewegwijzerde wandelingen je een smaakje geven van het uitgestrekte natuurgebied. Maar naar dit hotel ga je natuurlijk niet alleen om er weg te gaan. Je blijft er ook graag binnen, met dank aan het hedendaags design van de kamers. Daarin staat niets teveel. En wat er staat is allemaal van uitstekende kwaliteit, of het nu gaat over de badkamerproducten van Likami of het beddengoed van Verilin (beiden van Belgische makelij).

Kindvriendelijk hotel in Kalmthout

Voor families zijn er… familiekamers: met een royaal bed voor de ouders en een fantastisch nestje in een alkoof bovenin voor twee kinderen. Alles is mooi afgewerkt en met veel oog voor detail uitgezocht. Diezelfde zorg gaat ook uit naar de planeet: duurzaamheid is hier duidelijk geen loos begrip maar een leidend principe. Zo werkt het hotel met een eigen warmtepomp en zonnepanelen en pompen ze zuiver water op uit de diepte.

Zelfs al interesseert de Kalmthoutse Heide je geen bal, dan nog zit je hier gebeiteld, en wel voor het ontbijt. Dat overklast met gemak 90% van alle hotelontbijten in landelijk Vlaanderen, en dat is geen haar overdreven. Alles is vers, van goede kwaliteit en zeer gevarieerd. Bovendien wordt ook hier de ecologisch bewuste lijn doorgetrokken, er zijn geen wegwerpverpakkingen te bespeuren. Slim gevonden: wie na het ontbijt graag voor langere tijd de heide intrekt, kan een lunchpakket maken aan het ontbijtbuffet. Voor 11€ per persoon vul je zelf een brooddoos en drinkfles (die je nadien mag houden).

Wat valt er verder te beleven in de buurt?

De Kalmthoutse Heide natuurlijk! Dit natuurreservaat maakt deel uit van Grenspark Kalmthoutse Heide, een aaneengesloten natuurgebied van 6000 ha aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens. Een uniek gebied om te wandelen, waar je je geregeld in Afrika waant. Bovendien is de Kalmthoutse Heide geklasseerd als stiltegebied. Aan Vlaamse zijde bestaat het gebied uit het natuurreservaat Kalmthoutse Heide en het natuurgebied Stappersven, dat door  Natuurpunt beheerd wordt.

De paden (Libel, Schaap, Vlinder,…) zijn goed bewegwijzerd en variëren in afstand van 3 tot 8 km. Wij trokken met onze kompaan Karin de heide in voor een strategische brainstorm. Al wandelend werken onze hersenen gewoon beter en we denken dat dat voor u ook geldt. En wie van al dat wandelen honger krijgt, begeeft zich met bekwame spoed naar het gezellige eethuis Rozantiek.

Kindvriendelijk restaurant

Het is tenslotte niet omdat je op den buiten bent, dat je genoegen moet nemen met nonnekeskoffie en een slappe hap. Dat vond duidelijk ook Rozanne. Deze voormalige juf-die-een-eethuisje-opende serveert goede koffie, ontbijt en een heel lekkere lunch: op de kaart staan frisse, nieuwe gerechten zij aan zij met klassiekers. De gemoedelijke sfeer scherpt in elk geval de appetijt.

En dan die dessertjes! Roxanne laat zich gewillig bevoorraden door Valerie, die met haar merk Vali raw en vegan heerlijkheden op de mensheid loslaat. Wij waren alvast fan van de blauwe bessen-limoen en de chocolade-vanille. Niet alleen juweeltjes om te zien, maar ook om op te eten.

Nog meer doen in de omgeving?

Het Arboretum van Kalmthout is prachtig, zoals we eerder al lieten weten. Je kan hier op eigen houtje ronddwalen tussen de botanische hoogstandjes, of een gegidste wandeling boeken.

Arboretum Kalmthout

De Vroente zit om de hoek van het hotel en doet dienst als vormingscentrum voor natuureducatie. Toegegeven, het ziet er een beetje seventies uit, maar het heeft best z’n charmes. Je kan er terecht voor een gloednieuwe klimaattentoonstelling die tot het einde van het jaar loopt. Ook leuk, zeker voor jonge kinderen: het Bijenteeltmuseum, met een interactieve tentoonstelling over de zwervende zoemer.

Het Suske en Wiske museum, dat niet zo lang geleden een volledige make-over kreeg, zit in de voormalige studio van de lichtjes legendarische Willy Vandersteen. Check hun website voor openingsuren en -data.

Nog meer inspiratie? Dan zouden deze plekken je ook wel kunnen bevallen:

– kindvriendelijk hotel in Brussel

– kindvriendelijk hotel in de Hoge Venen

kindvriendelijk hotel in de Ardennen

– kindvriendelijk hotel in Mons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.