Kindvriendelijk hotel in Mons: slapen in een klooster

Een kindvriendelijk hotel in Mons? Het kan van pas komen. In hartje stad stond het klooster van de Zusters van Bélian er bij gebrek aan nonnetjes maar wat te staan. Tot een stel ondernemende lui het puike idee kreeg om er een hotel van te maken. Dream Hotel is … een droom. 

Hotel Dream Mons

Het neogotische klooster werd flink opgekalefaterd. De religieuze stijlkenmerken van het gebouw bleven behouden, zodat je in ieder hoekje van het hotel nog steeds de aanwezigheid van de Heilige Geest voelt. Gelukkig heeft die Heilige Geest niks tegen een stevige smak hedendaags comfort en stijl.

Hotel Dream Mons

Nekpijn – kindvriendelijk hotel in Mons

Het resultaat van de verbouwingen mag er zijn. Je krijgt haast nekpijn van het in verwondering staren naar de hoge, gewelfde plafonds. ‘Ik wist niet dat nonnetjes zo luxueus woonden,’ zegt Mirtha, wanneer we ons logement ontdekken. ‘Dat zal hier zeker de kamer van moeder overste geweest zijn’, denkt Lucy. De gordijnen zijn indrukwekkend lang, er lijkt maar geen eind aan te komen. Die hebben ze zeker niet in Ikea gehaald, zeggen de meisjes.

Hotel Dream Mons

Doudou

De vloer is bedekt met prachtig vol tapijt, waarop met de hand getekende illustraties de geschiedenis van de Doudou uitbeelden. Dat Bergense folkloreverhaal over Sint-Joris en de Draak – sinds 2005 door Unesco erkend als immaterieel erfgoed – kan je trouwens gaan ontdekken in het knappe Musée du Doudou.

Hotel Dream Mons

Dromen van draken

Op de muur van onze kamer staat in verschillende talen ‘slaapwel’ geschreven (maar slaapwel staat er dan weer niet bij – die dekselse Walen toch). Felix wil er het fijne van weten en ontdekt met behulp van Google Translate dat ze ons hier niet alleen in het Italiaans, Spaans en Frans een goede nacht wensen, maar ook in het Deens (‘God Nat’) en in het Sloveens (‘Lahko Noc’). Rare woorden, vinden de kinderen. Maar werken doen ze wel: de draken in onze dromen zijn ongevaarlijk. Daar zal die Heilige Geest vast voor iets tussen zitten.

Hotel Dream Mons

Nog meer tips voor een kindvriendelijk hotel? Deze in Brussel en Amsterdam zijn fantastisch.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.