Kindvriendelijk vakantiehuis in de Ardennen

“Zijn we er bijna, bij de luilak?” vraagt Lucy onderweg. Het idee achter De Lanterfanter is duidelijk blijven hangen. Dit kindvriendelijk vakantiehuis in de vorm van een chalet in Zwitserse stijl ligt midden in de ongerepte velden en bossen van de Oostkantons.

Vroeger opereerde De Lanterfanter als hotel, tegenwoordig is het een kindvriendelijk vakantiehuis voor maar liefst 30 personen. Ideaal dus om eens groot uit te pakken en met de hele familie de Belgische Eiffel te verkennen. Alles om een verkleumde meute vakantievierders gelukkig te maken is hier voorhanden: een knapperend haardvuur, behaaglijke kamers met tussendeuren en een gemoedelijk krakende houten trap die fluistert ‘doe maar of je thuis bent’.

‘Meer dan genoeg bomen om in te klimmen’

In de bomen klimmen

Voor kinderen die het moeilijk vinden om te lanterfanten is er buiten genereus omgesprongen met speel- en voetbalruimte. Bomen om in te klimmen, hellingen om vanaf te glijden, struiken om je in te verstoppen. Ook een hoogbejaarde speelkameraad is zo nu en dan van de partij. Fidel komt kwispelend en kwijlend aangerend zodra hij ergens een kindervoet tegen een balletje hoort trappen. “Hij wil meedoen, maar eigenlijk is hij daar te oud voor”, zucht Git, vrouw des huizes. “Na z’n vorige voetbalpartijtje moest ik recht naar de dierenarts met hem.”

Kinderen en hun baasjes

Zij, haar man Ed en hun twee tienerzonen kennen de streek op hun duimpje. Wie in de buurt wil wandelen, mountainbiken of ’s winters de sneeuwschoenen aan wil trekken, kan rekenen op een resem solide tips. Git verstrekt trouwens ook heerlijk opvoedingsadvies aan geïnteresseerden. “Jongens zijn als honden”, legt ze uit. “Je moet ze een beetje africhten, duidelijk laten weten wat kan en niet kan. Binnen een bepaald kader laat je ze hun gang gaan. Overschrijden ze de grens, dan moet je onverbiddelijk zijn.”

Kinderen en hun baasjes, kijk eens aan. We observeren Felix en zijn vriend Alexander nog eens goed en ineens zien we het ook. De gelijkenis is treffend. Voor ze de Fidelfase bereiken, hebben deze twee jonge honden nog een heel leven te leven. Met veel kwispelen, rennen en hopelijk ook wat lanterfanten af en toe.

Hotel De Lanterfanter, Wingerscheid 1, 4780 Schönberg – St. Vith. Info: www.lanterfanter.be

Nog meer inspiratie voor een kindvriendelijk vakantiehuis? Kijk eens naar deze in Gent.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.