Kindvriendelijke b&b: een kasteelhoeve met zwembad én lama’s

Een kindvriendelijke b&b in een kasteelhoeve waar de luxe vanaf spat? Het bestaat. Een geklasseerde 14de eeuwse boerderij in het Waals-Brabantse dorpje Loupoigne kreeg een tweede leven als gastenverblijf. En wat voor eentje! Indrani Lodge is een plek om te slapen, maar meer nog om te dromen.

Kindvriendelijke b&b

In de spreekwoordelijke schaduw van de Leeuw van Waterloo houdt de voormalige kasteelboerderij zich schuil achter hoge, met klimplanten begroeide muren. Zodra de houten poort open zwaait, vallen onze monden mee open. De onverwacht ruime binnenplaats met vijver en waterlelies is nog maar het begin. Achter de dikke, oude muren ontdekken we onze kamer. Die straalt geschiedenis uit, maar is hedendaags ingericht met een vleugje Aziatische charme. En alle luxe die je je maar kan wensen: een fantastisch bed voor de ouders, en in de aanpalende kamer drie comfortabele bedden voor het meereizende grut.

Onvergetelijk zwembad

Het fluweelzachte beddengoed nodigt uit tot een dutje, maar helaas. Lang in de kamer blijven rondhangen is geen optie, vinden de kinderen. Ze grissen hun zwembroek uit de koffer en begeven zich als een speer naar het zwembad in het andere gebouw. Als wij daar even later ook aan komen sloffen, vallen onze monden nog eens open. Dit moet het meest onvergetelijke zwembad zijn dat we op onze speurtochten door dit land al zijn tegengekomen.

‘De kinderen mogen de ezels en alpaca’s voederen’

Buiten spelen

En dan is er ook nog de tuin. Met zijn ruim 5 ha heeft hij bijna de allures van een park. De ezels en alpaca’s die naast de boomgaard staan te grazen, verheugen zich in de aandacht. De kinderen mogen hen mee voederen en verzorgen, een aanbod waar ze gretig op ingaan. Al even gretig verorberen we na een nacht vol diepe slaap het huisgemaakte ontbijt dat gastvrouw Melinda verzorgt. Achter ons zoeken de kleurrijke vissen gezapig hun weg in het aquarium. Voor ons strekt zich de tuin uit, die alweer zin geeft in buitenlucht en languit luieren (wij) en ravotten (de kinderen).

Nog meer tips voor een kindvriendelijke b&b? Kijk dan eens naar deze in de westhoek , met zwembad in Antwerpen en in de Vlaamse Ardennen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Origineel overnachten in een 14e eeuwse boerderij met kinderen.

2 thoughts on “Kindvriendelijke b&b: een kasteelhoeve met zwembad én lama’s

  1. Dit ziet er geweldig uit, ik voeg het toe aan mijn to do list! Ik nomineerde jullie voor de Liebster Award op mijn blog. Wellicht niet nieuw voor jullie, beschouw het dan maar als een compliment voor jullie blog.

    1. Hey Elke, da’s super! Wij waren op vakantie, vandaar de slome reactie. Compliment in dank aanvaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.