Kindvriendelijke b&b in de Westhoek

In Zweden gebruiken ze het woord fika voor koffiepauze, meestal vergezeld van bijkomende voordelen zoals taart en vrienden. Sinds kort betekent Fika ook ‘logeren bij Carl en Hilde’. Let maar op, slechts een kwestie van tijd voor deze betekenis in het Zweedse woordenboek wordt opgenomen. Deze kindvriendelijke b&b is een heerlijk adresje voor een weekendje in de Westhoek.

Kindvriendelijke b&b in de Westhoek

De Westhoek stal ons hart al een hele tijd geleden. Er valt zoveel te ontdekken dat we er elke keer opnieuw naartoe getrokken worden. Waarom? Moeilijk uit te leggen. Voor de natuur, natuurlijk. Maar dat niet alleen. De grensstreek heeft iets heel eigens, iets mysterieus. Alleen goed logement is er niet makkelijk te vinden (mensen die toevallig dol zijn op bruine interieurs en koude tegels komen uitgebreid aan hun trekken).

Ecologisch design – kindvriendelijke b&b

Dus toen we op het frisse Fika in Kemmel stootten, spitsten we meteen ogen en oren. Aan het einde van de zomer van 2017 openden Carl en Hilde hun kindvriendelijke b&b met twee tweepersoonskamers. Die kamers – Raven en Ugglan – zitten in een ecologisch verbouwd pand dat naast hun eigen huis staat, op een paar passen van de Kemmelberg, midden in natuurgebied. Dat pand is ook te huur als vakantiewoning, waarbij je de twee kamers plus een wonderschone keuken slash zitruimte ter beschikking krijgt.

De inspiratie kwam dus uit Zweden, waar het gezin zelf al jarenlang hun kerstvakanties doorbrengt. Het gevolg laat zich raden: veel natuurlijke materialen, zorgzaam design en heerlijke bedden. Die zijn trouwens gedekt met Belgisch biokatoen.

Gouden tips

Carl en Hilde spreken met zoveel liefde over hun streek, dat je op staande voet naar Heuvelland zou willen verhuizen. Het enthousiasme waarmee ze hun gasten van gouden tips voorzien is aanstekelijk, of het nu gaat over een goede bakker net over de grens, een te ontdekken natuurgebied of een stille getuige van de Eerste Wereldoorlog.

Ook het ontbijt is er eentje om u tegen te zeggen. Vanuit je kamer kijk je uit over een bosje, met daarachter de glooiende heuvels van het wilde westen. Bijna jammer dat de streek zoveel te bieden heeft, want je wil hier eigenlijk liefst de deur niet uit.

Een aangepaste versie van dit stuk verscheen in het februarinummer van Pasar magazine.

Nog meer tips voor een kindvriendelijke b&b? Bekijk deze met zwembad in het hartje van Antwerpen of  deze b&b in Brugge .

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.