Kindvriendelijke b&b met zwembad in het hartje van Antwerpen

Een kindvriendelijke b&b met zwembad waar het voor ouders én kinderen paradijselijk toeven is? Het bestaat. In hartje Antwerpen dan nog.  

‘Da’s raar’, zegt Lucy. ‘Net waren we nog in het buitenland, en nu zijn we gewoon thuis.’ We slenteren door de straten van Antwerpen, op een steenworp van ons huis. De zon schijnt, maar allemaal hebben we een beetje hetzelfde belabberde gevoel. Assepoester na het sprookje. ‘Moest dat nu echt zo snel voorbij zijn, ons nachtje logeren?’ zucht Mirtha. Dat effect heeft b&b Koto nu eenmaal. De aarde lijkt hier net iets sneller rond de zon te draaien.

Heel vaak waren we hier al voorbij gewandeld, zonder te vermoeden dat er zich achter het hek een andere wereld bevond. Eentje met een eigen microklimaat, compleet met exotische tuin, zwembad (zout water), boomhut en terras. En een gedreven gastvrouw, dat ook.

Kindvriendelijke b&b

Tamara heeft de wereld gezien en zit vol verhalen. Wil je weten hoe dat in z’n werk gaat, zo’n Balinese brug bouwen? Of van een vulkaan afroetsjen? Waar ze dat porseleinen potje vandaan heeft, waarin ze typisch Engelse coddler eggs maakt voor het ontbijt? Hond Max vindt het enig, al die kinderen die hier komen logeren. Hij ravot met ze alsof ze elkaar al jaren kennen. Dat geldt trouwens ook voor zoon des huizes Tomeo, die onvermoeibaar balletjes trapt met Felix.

‘De bedden zijn gedekt met lakens van Egyptisch katoen’

Zodra de nacht valt, worden de kinderen verdeeld over een boomhut en een boomtent, terwijl de ouders zich te slapen leggen in een royale suite met Afrikaanse accenten. De bedden zijn van haast goddelijke kwaliteit (‘heel lang gezocht naar de perfectie’, aldus Tamara), net als de lakens van Egyptisch katoen die erop liggen. Echt vroeg in bed kruipen doe je hier dan weer niet, daarvoor is het veel te gezellig bij het kampvuur in de tuin.

Nog meer tips voor een kindvriendelijke b&b? Check dan deze in de Westhoek, de kasteelhoeve in Wallonië, in Brussel en tel schaapjes in de Vlaamse Ardennen.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 thoughts on “Kindvriendelijke b&b met zwembad in het hartje van Antwerpen

  1. Ten tijde ons verblijf in juni was de tuin en 2 kamers nog niet op orde helaas. Dat het mooi zou worden wisten wij bij voorbaat, en de foto’s spreken voor zich! Nooit zo’n geweldig verblijf gehad als bij Koto, hier ben je echt op vakantie en inderdaad, de bedden zijn uitmuntend. Het eitje bij het ontbijt maakt het feest compleet. Perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.