Origineel overnachten in de velden van het Hageland

Nu we deze zomer liefst in eigen land blijven, is de zoektocht naar fijne logeerplekken nog belangrijker dan anders. Origineel overnachten doe je alvast in Villa Veldzicht, een van die zeldzame vakantiehuizen die hun naam met verve waarmaken. 

Origineel overnachten in het Hageland

Het magnifieke uitzicht over de velden van de Velpevallei is niet de enige troef van deze ruime vakantiewoning in het glooiende Hageland. Villa Veldzicht heeft plaats voor tien personen in totaal, in de vorm van vijf tweepersoonskamers. Liesbet Das, die met haar gezin het huis ernaast bewoont, richtte de woning in met alle mogelijke comfort en weet gasten te bekoren met haar persoonlijke aanpak. Het Witte Huis van het Hageland draagt zijn frisse elegantie met trots (geen Amerikaanse president te vinden hier, gelukkig, al zou een bordje Make Attenrode Great Again wel kunnen).

Alles wat een mens verlangt ter ontspanning is hier te vinden. Een mals Auping bed? Aanwezig. Een attent zakje zelfgeplukte kersen? Zeker. Een lijstje met tips voor de omgeving? Kom maar op met die vragen. Ook het vermelden waard is dat de woning rolstoel toegankelijk is, met een aangepaste slaapkamer en sanitair op het gelijkvloers.

Wandelen in het Hageland

Wandelen is hier al helemaal een must: vanuit de maisvelden achter de tuin van het huis wandel je zo een natuurgebied in. Graslanden vol wilde bloemen en schaduwrijke bosjes brengen je naar de Paddepoel, een door Natuurpunt beheerd gebied met uitkijktoren.

Je kan een van de bewegwijzerde wandelingen volgen, variërend van 3 tot 10 km. Maar ook wandelen op het gevoel lukt hier prima, precies omdat je zo’n weids uitzicht over de omgeving hebt.

Villa Veldzicht, Solveldweg 9, 3384 Attenrode. Info: villaveldzicht.be

Kindvriendelijk restaurant in de buurt

Wie geen zin heeft om zelf in de – uitstekend uitgeruste – keuken van Villa Veldzicht aan de slag te gaan, kan in de buurt terecht bij tal van leuke adressen, getipt door Liesbet. Eentje daarvan is Noen, een verfijnd én kindvriendelijk restaurant waar chef Daan de bezielende kracht is.

Zijn restaurant valt nogal op in de typisch Vlaamse steenwegachtige omgeving. En dat niet alleen qua looks (oh, die smaragdgroene tegels op de vloer): ook wat er op tafel komt, staat behoorlijk ver af van je doorsnee brasseriekeuken. Er wordt gewerkt met plaatselijke producten, zoals de kaas van Melkerhei en het zuurdesembrood van Bakkerij Brut, die overigens ook in de eetwinkel van Noen te vinden zijn.

Nog meer overnachten in België? Check dan:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.