Origineel overnachten met kinderen in de Ardennen

Origineel overnachten met kinderen in de Ardennen? Dat doe je bij La Balade des Gnômes in Heyd, een gehuchtje in de buurt van Durbuy. Zelf gebruiken ze de term chambres de charme, en dat vinden wij nog zacht uitgedrukt. Ons voltallig reportageteam – drie kinderen en twee mama’s – sliep er in het Paard van Troje. 

Met namen als La Route du Vin en l’Île de Macquarie spreken overigens ook de kamers in het hoofdgebouw tot de verbeelding. Maar het Paard in de tuin, dat uitkijkt over de glooiende vallei aan de ene kant en een handvol koeien aan de andere kant, is toch wel het pièce de résistance.

Uniek overnachten in een paard

‘Hier staat een sterrenkijker!’ roept Felix opgetogen vanuit de kop van het paard. Die kop kan ook bewegen, merkt hij tot zijn ontzetting als Lucy zonder enige waarschuwing een of andere hendel in werking heeft gezet. De details in het houtsnijwerk van het interieur, dat twee verdiepingen telt, zijn verbluffend. De afwerking is minutieus. Eigenares Nathalie en haar man Dominique Noël, de bevlogen architect die dit uit zijn koker toverde, wisten duidelijk waar ze mee bezig waren.

Ontbijt met katrol

Het ontwerp werd uitgevoerd door de architect zelf en een team van plaatselijke ambachtslieden. Die leverden puik werk af: dit is geen kartonnen filmdecor, maar een droomwereld waarin alles het ook echt doet. De ophaalbrug onder de staart van het paard is een enorme attractie. Net als de ontbijtmand die ’s ochtends op het afgesproken uur klaar staat en door de kinderen naar boven mag gehesen worden met behulp van een katrol. Kwestie van een beetje te moeten werken voor die boterham met choco.

Nog meer origineel overnachten met kinderen?  Slapen in dit hip hostel mét zwembad of slapen op een paardenmelkerij?

Hier zijn enkele activiteiten in de Ardennen: wandelen, bomen klimmen en dieren spotten, en leren vissen bij Rivéo.

BewarenBewaren

Origineel overnachten met kinderen
Origineel overnachten met kinderen
Origineel overnachten met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.