Origineel overnachten met kinderen in de Kempen: tussen de bomen

Origineel overnachten met kinderen zonder de bank te beroven? Denk dan eens aan een hostel in de Kempen. Waren het vroeger veelal plekken voor stinkende studenten en puisterig gespuis, dan zijn de nieuwe generatie hostels een heel ander paar mouwen. Iedereen is er welkom, ook families, en ze blinken vaak uit qua architectuur en sfeer. Hostel Wadi voldoet ruim aan al die criteria.

Origineel overnachten met kinderen in de Kempen

Wadi zit verscholen in het bos van domein De Hoge Rielen in Kasterlee. Het ontwerp van het Italiaanse architectenbureau Studio Secchi-Vigano trekt een cirkel in het groen, wat voor een organisch, herbergzaam gevoel zorgt. Door het vele glas ben je overal omringd door bomen en kwetterende vogels. Mocht je je het afvragen: een wadi is een infiltratiesysteem voor regenwater.

Dit hostel heeft dan ook het ecolabel van de Groene Sleutel op zak, een keurmerk voor logeeradressen die zacht zijn voor het milieu. De kamers zijn sober maar comfortabel en voorzien van alle nodige faciliteiten, zoals douche en toilet. Wadi deelt de lakens uit, maar jij moet ze wel zelf op je bed leggen. Ben je goed uitgeslapen, dan wacht je een heel natuurdomein om te ontdekken, met een klimbos, workshops over de natuur, sportvelden en eindeloze bossen om in te wandelen en te spelen.

Hostel wadi in de Belgische Kempen

Hostel Wadi, domein de Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee. Het hostel is best te bereiken via Poort Noord. Info: www.dehogerielen.be

Zin om te wandelen na een nachtje hostel in de Kempen? Dan is Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar een goed plan.

Wandelen langs Natuurpad Lovenhoek

Vorig jaar viel ze nog in de prijzen, deze gevarieerde wandeling van zo’n 5,5 km, toen ze de eretitel ‘Wandeling van het jaar’ op zak mocht steken. Natuurpad Lovenhoek laat je de vallei van de Molenbeek verkennen, met houten vlonderpaden, bruggetjes en stapstronken die ervoor zorgen dat je geen natte voeten krijgt.

Toch best stevige laarzen aantrekken, want de hele route is onverhard, zoals dat hoort voor een echte wandeltocht. Tip: ergens in het midden van de wandeling staat een bankje met uitzicht over de weilanden, dat geknipt is voor een gezellige picknick.

Prachtige wandeling Lovenhoek in de Kempen

Wij deden deze wandeling met onze kompaan Karin van Spectra die ons af en toe eens meeneemt voor een Walk in the Woods. Ongelofelijk hoeveel beter je kan nadenken met zuurstof, bewegende benen en een inspirerend klankbord. Karin hielp ons onze visie op Dingenzoekers scherper te krijgen op een moment dat we de bomen niet meer zagen door ons bos. Dat werkt dus best in … een bos. En met medewerking van Karin’s hond Rufus.

Prachtige wandeling Lovenhoek in de Kempen

Natuurpad Lovenhoek, vertrek aan Pallaaraard 36, 2290 Vorselaar. Info: www.kempen.be/route/natuurpad-lovenhoek

Nog meer tips voor origineel overnachten met kinderen? Check dan Paardenmelkerij Filippus in Maldegem, Balade des Gnomes in de Ardennen en The Jam in Brussel.

Origineel overnachten in de Kempen
Prachtige wandeling Lovenhoek in de Kempen
Prachtige wandeling Lovenhoek in de Kempen
Prachtige wandeling Lovenhoek in de Kempen
Origineel overnachten in de Kempen
Origineel overnachten in de Kempen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.