Origineel overnachten met kinderen op een paardenmelkerij

Van origineel overnachten met kinderen gesproken: bij Paardenmelkerij Filippus in het Oost-Vlaamse Maldegem logeer je in de paardenstallen. Oké, niet echt erin, maar er vlak naast. En bij het ontbijt krijg je natuurlijk een glaasje paardenmelk geserveerd. 

Enthousiast gehinnik doet ons vermoeden dat we onze bestemming hebben bereikt. Of zijn het gewoon de kinderen die blij zijn dat ze uit de auto mogen? Bij Paardenmelkerij Filippus zullen we de nacht doorbrengen in een familiekamer, die aan weerszijden omgeven is door paardenstallen.

Die kamer blijkt zeer basic maar netjes en beschikt zelfs over eigen sanitair. Fijn dat we onze WC alvast niet moeten delen met de paarden. Design is hier niet aan de orde, hier kom je puur voor de ervaring. En dat is er eentje om niet snel te vergeten.

Het terras en de kleine speelhoek buiten kunnen meteen de goedkeuring van de kinderen wegdragen. Een voltreffer zijn ook de huisgemaakte ijsjes van paardenmelk die gastvrouw Heidi De Baerdemaeker voor ons schept. ‘We hebben hier niks van de kip en niks van de koe’, vat ze het bondig samen. Waarom zou je ook, als je omringd bent door stevige Belgische Warmbloedpaarden?

Het ijsjesaanbod bestaat uit aardbei-roos, framboos, mokka, speculaas, vanille en chocolade. De smaak is lichter dan gewoon ijs, het lijkt meer op sorbet. Daar zal het vetgehalte van slechts 1% zeker niet vreemd aan zijn. Paardenmelk beschikt over een resem troeven, legt Heidi uit. Het bevat een grote dosis probiotica, werkt leverzuiverend, is goed voor de huid en tegen cholesterol en kan verlichting brengen bij mensen die chemo ondergaan.

Maar de échte reden om naar hier te komen is natuurlijk om eens met eigen ogen te zien hoe die ultragezonde melk uit het paard komt. Na het ontbijt – mét glaasje paardenmelk – mogen de kinderen helpen bij het melken. Dit gebeurt overigens elke dag en neemt slechts een minuutje in beslag. Zoon Guillaume en dochter Delphine – ze kon eerder paardrijden dan stappen, aldus haar moeder – begeleiden geregeld ponykampen en zijn dan ook niet te beroerd om jonge logees op hun paard te zetten. Op aanvraag kan je hier ’s avonds ook eten, wat handig kan zijn met kleintjes die op tijd naar bed moeten.

Filippus paardenmelkerij, Vakebuurtstraat 243, 9990 Maldegem.

Nog meer zin in origineel overnachten met kinderen? Lees dan zeker onze stukken over dit cool hotel in Brussel en onze favoriet in de Ardennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.