Origineel overnachten met tieners in Antwerpen: fris en funky

Origineel overnachten met tieners in Antwerpen? Puik plan. Kies je voor een hotel? Of toch eerder een hostel? Feit is: het nieuwe Yust is allebei en nog veel meer. Wie zin heeft in een herfstige citytrip in België zit gebeiteld met deze funky en betaalbare logeerplek, in een wijk waar heel wat ontdekkingen te doen zijn. 

Citytrip in België – origineel overnachten met tieners in Antwerpen

Bij Yust in Berchem kan je terecht voor een nacht, een maand of zelfs een jaar – als je het zó leuk vindt dat je niet meer weg wil, en die kans bestaat wel. Een intrigerende mix van hotel, hostel en vaste verblijfplaats dus, wat resulteert in veel sfeer en goed volk.

Het design van de kamers is erg uitnodigend, met een ingenieus gebruik van de ruimte, veel aandacht voor goede belichting en zorgzame details (altijd heerlijk als er een notebloc en potlood klaarliggen, en ook het gidsje om de buurt te ontdekken is een voltreffer). De suites zijn eigenlijk compacte appartementen, met goed uitgeruste keuken en dito boekenplank, apart toilet en zithoek waar je makkelijk met vier kan chillen. Wasmachines vind je beneden in de lobby, waar je een boek van een van de goedgevulde rekken kan plukken terwijl je wasje draait.

Indruk maken op je tieners

Het hotel is perfect om met tieners naartoe te trekken. Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je opgroeiende familieleden! De familiekamers hebben een dubbele alkoof voor de cool kids, maar evengoed boekt de jeugd van tegenwoordig hier een bed in een dorm (ook eentje uitsluitend voor vrouwen is voorhanden).

De buitenruimte is beperkt in dit volgebouwde stadsdeel, maar goed aangepakt. Families zullen het rooftop terras met panorama weten te waarderen, net als het terras op het gelijkvloers met verticale tuin.
De kleurrijke lobby is gezellig – want veel boeken en fluwelen sofa’s. Je vindt er verder ook een klein winkeltje, wasmachines, een koffie- en theehoek (vrijelijk uit te schenken als je hier logeert) en werkruimte voor gasten.
Om de ervaring compleet te maken zit er een goed restaurant beneden, waar door het seizoen geïnspireerde deelbordjes op tafel komen. Ook volledig vegan trouwens, indien gewenst. Prijzen liggen hier verhoudingsgewijs iets hoger dan de betaalbare hotelkamers, maar je krijgt absoluut waar voor je geld. In het weekend is er brunch.
Yust is naarstig bezig om ook in Brussel en Luik hotels neer te zetten, die ergens in de loop van 2021 hun deuren zullen openen. Nog meer leuks te ontdekken dus, op je volgende citytrip in België.

Yust, Coveliersstraat 6, 2600 Antwerpen. Info: www.yust.com

Nog meer origineel overnachten met tieners? Check dan zeker:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.