Origineel overnachten met tieners in Brussel: hotel met zwembad

Zin in een mooi weekendje met de hele familie in onze hoofdstad? Goed plan: er valt daar ontzettend veel te ontdekken. Origineel overnachten met tieners in Brussel, dat is dan weer een ander paar mouwen. Aan grijze en banale logeerplekken geen gebrek. Waar moet je dan wel zijn? In het heerlijke Jam Hotel

Origineel overnachten met tieners in Brussel

Ze kennen Brussel van het Atomium, Manneke Pis en het geweldige museum voor Natuurwetenschappen, waar we al sinds hun prille kleuterjaren over de vloer komen. Maar, hoe graag we de tijd ook stil zouden zetten, de leefwereld van Felix, Mirtha en Lucy is sindsdien drastisch veranderd.

Dino’s zijn gedevalueerd van ‘het meest opwindende verschijnsel ter wereld’ naar ‘dat ding dat ik leuk vond als kind’ (schamper lachje over hun vroegere dwaze zelf). Stiekem vinden ze dino’s natuurlijk nog altijd leuk. Maar ze hebben het gevoel dat ze nu te groot zijn voor bepaalde dingen, en eindelijk groot genoeg voor andere dingen.

Wat die andere dingen dan zijn, daar hebben veel ouders het raden naar. Hoe verleid je de jeugd van tegenwoordig om samen op ontdekking te gaan? Zijn ze überhaupt nog nieuwsgierig naar de offline wereld of leven ze met hun neus in hun smartphone? En als je ze zover hebt gekregen dat ze mee willen, hoe zorg je er dan voor dat je samen een weekend beleeft waar iedereen blij van wordt, in plaats van chagrijnig?

Coole uitvalsbasis – origineel overnachten

Om te beginnen kies je een cool hotel. Je uitvalsbasis is cruciaal: niet alleen qua ligging, ook het funky gehalte doet er toe. Het is nu eenmaal moeilijk je tieners te enthousiasmeren vanuit een stoffig hoekje; het vergroot alleszins de kans dat hun (en jouw) humeur al onder het nulpunt gezakt is, nog voor je een voet buiten de deur hebt gezet.

Het Jam Hotel heeft alles in huis om de goedkeuring van veeleisende types in de wacht te slepen. Het hotel zit in een voormalige kunstschool, die met vaste hand werd getransformeerd tot een eigentijdse plek waar gasten van alle slag welkom zijn.

Of je nu met twee of met zes komt, er zijn kamers in het juiste formaat te vinden. Die zijn ingericht met hedendaagse materialen als beton, hout en etnisch geïnspireerd textiel. De aandacht voor een optimale beleving blijkt uit tal van details, van het schapenvachtje naast het bed tot de fair trade thee en de interessante boeken over Brussel.

De puber en zijn cave

Grootste troef in de kamer is het bed in de kast. Een perfecte pubercave waar de jeugd zich kan terugtrekken als ze behoefte heeft aan een meditatief momentje (of gewoon even geen ouders wil zien). Ook de gameroom in de kelder van het hotel is een voltreffer, net als het zwembad op het dak. En in de swingende bar van het restaurant op het gelijkvloers weten ze precies hoe ze moeten omgaan met aanstormde jeugd: ze bieden hen een plekje aan de toog en serveren prompt een virgin mojito (op basis van munt, limoen en Sprite). De kinderen – pardon, tieners – vinden het de max.

Puberquote: ‘Dit vond ik een van de beste hotels waar we al ooit gelogeerd hebben. Zo’n gameroom zou ik thuis ook wel willen! En het design van de kamers is heel knap bedacht.’ (Felix)

Nog meer origineel overnachten met tieners?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.