Origineel overnachten met tieners in een hostel in Brussel

Origineel overnachten met tieners? Dat kan je algauw duur te staan komen. De plek waar je je met kroost en al te slapen legt, bepaalt doorgaans een fiks deel van het prijskaartje. Gelukkig zijn er steeds meer funky hostels die ook families in hun armen sluiten. Zoals Meininger, een hip hostel in Brussel aan het kanaal.

Hip Hostel Brussel

In een deel van de oude brouwerij van Belle-Vue opende de Berlijnse groep Meininger het eerste passiefhotel van Brussel. De geslaagde combinatie van hotel en hostel (ruim 700 bedden in totaal) trekt een bont allegaartje van logees aan, van studenten en koppels tot families en grotere groepen. Die komen zowel uit binnen- als buitenland, benieuwd naar onze hoofdstad en alles wat die zoal te bieden heeft.

Hip Hostel Brussel

Overnachten met tieners in Brussel

De sfeer is jong, uitbundig en losjes: ook wel eens leuk om daar als ouders-met-kroost in terecht te komen. De kamers zijn basic maar met kwalitatieve materialen afgewerkt en zijn voorzien van alles wat je als gezin nodig hebt. Onze kamer kon zes personen herbergen, met een dubbel bed en twee mooi vormgegeven stapelbedden met goede matrassen.

Hip Hostel Brussel
Hip Hostel Brussel

Laat de Molenbeekse locatie je vooral niet afschrikken. Eén goedgemikte sprong over het kanaal en je zit in hartje Dansaertbuurt, met een ruime keuze aan cafés, restaurants en winkels. Bovendien opende in een ander deel van de voormalige brouwerij het MIMA of Millennium Iconoclast Museum of Arts de deuren. Dat focust op kunst vanaf 2000, met grafische kunst, street art en ander ondergronds artistiek geweld dat de moeite loont om eens van naderbij te bekijken.

Hip Hostel Brussel
Hip Hostel Brussel

Hotel Meininger, Henegouwenkaai 33, 1080 Sint-Jans-Molenbeek.

Nog meer tips voor origineel overnachten met tieners?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.